Subota, 20. travnja 2024.

Londonska policija nudi posao, uvjet nije znanje engleskog jezika

Metropolitanska policija prihvaćat će kandidate koji su „nepismeni u engleskom jeziku u pokušaju da potakne raznolikost“. To su riječi Matta Parra, jednog od glavnih inspektora londonske policije, u danima kada grad London svjedoči nezabilježenom broju zločina.

Svake godine više od deset tisuća napada nožem ili drugim oštrim predmetom dovodi do toga da su potrebni dodatni policijski službenici. Egalitaristi su uništili britanski obrazovni sustav, a sada žele uništiti standarde za zapošljavanje policajaca.

Nakon što je prošlomjesečna revizija otkrila da je više od tisuću službenika metropolitanske policije podvrgnuto optužbama, u brojnim slučajevima za obiteljsko zlostavljanje ili seksualne prijestupe, potrebno je naći nove službenike. Visoko pozicionirani policijski službenici su predložili “plan preokreta“ koji će pomoći da „se otpuste oni policajci koji su počinili kaznena djela“, a u upravi policije su svjesni “rizika“ da će među novim zaposlenicima možda biti neki s kriminalnom prošlošću.

Inspektor Matt Parr opisao je ovu ideju kao „ispravnu“ i „plemenitu“, a o “planu preokreta” je izvijestio The Daily Telegraph. Članak možete pročitati ovdje.

U izjavi za The Daily Telegraph, policijski inspektor Matt Parr tvrdi da londonska policija „u potpunosti podržava ideju da London — koji će vjerojatno biti manjinski bjelački grad u sljedećih deset godina — ne bi trebao biti pod nadzorom većinski bijele policije. To je pogrešno. To nije pogrešno samo sa stajališta legitimiteta nego i sa stajališta fizičkog izgleda policajaca…“.

Čelnici metropolitanske policije i londonski laburistički gradonačelnik Sadiq Khan složili su se krajem 2020. da policijske snage moraju zaposliti četrdeset posto novih policajaca iz etničkih manjina.

Povjesničar i televizijski voditelj Rafe Heydel-Mankoo komentirao je “promjene” u londonskoj policiji u objavi na Twitteru: „Policija želi ponovno zadobiti povjerenje javnosti tako da otpusti loše policajce. Ipak, ovaj ludi, ideološki nagon za raznolikošću dodatno će uništiti povjerenje”. Tweet možete pogledati ovdje.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...