Petak, 26. travnja 2024.

Političarka zagovara ubijanje suicidalnih sugrađana

Čini se da je kanadska ministrica mentalnog zdravlja i ovisnosti Carolyn Bennett u četvrtak imala “freudovsku pogrešku“ u Donjem domu parlamenta nakon što je komentirala da su medicinski djelatnici, koji “pružaju“ usluge eutanazije, doista „obučeni za ubijanje suicidalnih sugrađana“.

Ministrica Bennett, koja također služi kao pomoćnica ministra zdravstva, je za vrijeme rasprave s Pierreom Poilievreom (čelnikom Konzervativne stranke Kanade – CPC) pokazala što misli o zakonima za eutanaziju. Nakon što je rekla da vođa opozicije koristi legalnu eutanaziju za politički performans, nastavila je kako su „svi davatelji usluga MAID-a (hrv. Medicinske pomoći pri umiranju) namjerno obučeni da eliminiraju osobe koje su suicidalne“. Video možete pogledati ovdje.

Kasnije će Bennett shvativši što je izgovorila, pokušati obraniti svoju raniju očitu frojdovsku grešku rekavši: „…mi s ove strane (parlamenta), uz potporu stručnog povjerenstva i tolikog broja Kanađana, nastavit ćemo razvijati i pružati onu vrstu potpore (mentalnom zdravlju) koja je neophodna za ljude koji su depresivni”.

Njezin šef, premijer Trudeau, ne mari što u društvu rastu siromaštvo, očaj i depresija nego predlaže ratnim veteranima da okončaju svoje živote umjesto da omogući programe pomoći i savjetovanja. Zašto je liberalima teško priznati da se depresija može liječiti? Umjesto toga, kanadski liberalni političari nude svojim glasačima mogućnost da okončaju život.

Upravo to se događa ovih dana u kanadskom parlamentu, jer liberalni političari žele promijeniti određene stavke nacionalnog zakona o eutanaziji. To je posebno vidljivo kod liberalnog ministra Davida Lamettija koji je pošli tjedan predložio proširenje kanadskih zakona o eutanaziji na tzv. “zrele maloljetnike“.

Kanadske pro-life organizacije dugo su pozivale javnost na pobunu protiv odobravanja zakona o eutanaziji Trudeauove liberalne vlade, koji je izazvao kritike i na međunarodnoj razini. Sve popustljiviji kanadski zakoni dopustili su porast eutanazije za 32% od 2020., a 2021. je više od deset tisuća Kanađana ubijeno eutanazijom.

Naš portal je već ranije izvještavao o kanadskom zakonu C-7, kojim svaka odrasla osoba s ozbiljnom bolešću ili invaliditetom, koja ispunjava uvjete za eutanaziju, treba biti odobrena eutanazija. Ali prema novom zakonu osoba ne mora biti bolesna da bi joj se odobrila eutanazija. Ovdje možete pročitati članak.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...