Subota, 20. travnja 2024.

Rekordni broj silovanja u Njemačkoj: Polovica počinitelja su…

U Njemačkoj su grupna silovanja dosegla rekord prošle godine, točnije svaki dan se događalo više grupnih silovanja! Podatke je objavila vlada nakon zahtjeva stranke Alternativa za Njemačku (AfD) za pristup informacijama.

Podaci pokazuju da je ukupan broj grupnih silovanja prošle godine dosegao brojku od 789, što je dvostruko više nego prošlih godina. Podaci pokazuju da su točno pedeset posto svih grupnih silovanja počinili stranci. Međutim, kao što je Remix News ranije izvijestio, pojedinci s migrantskom pozadinom, ili čak oni s dvojnim državljanstvom, kojih ima gotovo četiri milijuna, jednostavno su navedeni u prijavama kao “Nijemci“. Kao rezultat toga, nejasno je koji su postotak tih silovanja počinili etnički Nijemci.

Stranka Alternativa za Njemačku (AfD) je na svojoj Facebook stranici objavila šokantne podatke vezane uz ove gnjusne zločine. U jednom dijelu objave piše sljedeće: „…pokazuju se da su laž sve tvrdnje o tome da ne postoji veza između masovne migracije i kolapsa unutarnje sigurnosti. (Prošle godine) bilo je 471 osumnjičenih počinitelja (za grupno silovanje) s njemačkom putovnicom u usporedbi s 472 stranca – dakle oko polovica počinitelja su stranci, iako je njihov udio u ukupnoj populaciji ‘samo’ oko 14 posto. Međutim, u tih pedeset posto nije uračunat broj njemačkih osumnjičenika stranog podrijetla! Glavne zemlje porijekla stranih osumnjičenika ponovno su bile Sirija i Afganistan“.

Podaci pokazuju da se porast broja (grupnih) silovanja poklopio s porastom migrantske populacije u Njemačkoj. Primjerice, nakon migrantske krize 2016. dogodili su se zloglasni seksualni napadi u Kölnu na Silvestrovo i procjenjuje se da je tada čak 1049 žena napadnuto, a dio i grupno silovan od migranata iz Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka.

Ali i u drugim zemljama Europske unije migranti su optuženi za grupna silovanja. U Italiji su odgovorni za gotovo polovicu svih silovanja, a u Austriji su također slični postotci.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...