Subota, 20. travnja 2024.

Roditelji, oprez! HRT prikazuje “obiteljske“ filmove koji promiču LGBT sadržaj

Urednici HRT-a očito moraju objavljivati LGBT sadržaj, jer drugačije se ne može objasniti prikazivanje tri nemoralna filma na javnoj televiziji krajem prošlog mjeseca i to u poslijepodnevnim satima. Zašto za vrijeme prikazivanja neprikladnih filmova nije bila stavljena dobna oznaka?

Izgleda da HRT ima misiju promicanja neprikladnog sadržaja, a urednici HRT-a zaboravljaju da tu televiziju financiraju porezni obveznici. Stoga je potrebno da kao građani ove države reagiramo protivljenjem, iako će nas mainstream mediji prikazati kao Don Quijotea u borbi s vjetrenjačama. Bez obzira na prikaz u mainstream medijima, ova borba je borba za istinu.

Nakon prikazivanja crtane serije „Drske djevojke“, koja promiče rodnu i LGBT ideologiju, urednici HRT odlučili su “potiho” promicati LGBT ideologiju. Prije desetak dana (22. 4.), u poslijepodnevnim satima, prikazan je na HRT 1 film „Mladenkina ekipa“ (A Vintage Bride/ Team Bride). Film govori o ljubavnoj priči između krojačice Hannah McKenzie i Willa Millingtiona, nasljednika poslovnog carstva. Osim njihove ljubavne priče, prikazana je i ljubavna priča dvojice sodomita. U filmu sodomite glume Harry (Michel Lazarovitch) i Kyle (Reamonn Joshee). Pisac scenarija očito je smatramo nužnim, točnije uvjet bez kojeg se ne može (lat. conditio sine qua non), da u filmu mora biti sodomitski par. Kakav bi to film bio bez sodomitskog para?

Nekoliko dana poslije, točnije 28. 4., prikazan je kanadski film „Zoe čeka dijete“ (Zoe’s Having a Baby). Riječ je o “remek-djelu“ kanadske kinematografije. U opisu filma na HRT-ovoj stranici piše da je Zoe žena bez partnera i sita loših spojeva. Uistinu, riječ je o “prikladnom” uvodu za nešto što se prikazuje kao “obiteljski” film. U nastavku opisa piše sljedeće: „(Zoe) odluči sama zatrudnjeti pomoću anonimnog donatora sperme. Šanse su male, ali Zoe ostane trudna. Ushićena je, ali stvari se zakompliciraju kad joj ne jedan, nego dvojica poželjnih neženje uđu u život…“.

Osim što ovaj film prikazuje moralno upitne odluke u životu, u jednom dijelu ovog filma sin jednog od “poželjnih neženja“ se šminka. Sin ima osam ili devet godina. Čak i u traileru na YouTubeu (na 1:31) možete vidjeti da sin jednog od “poželjnih neženja“ kaže kako nije kao drugi dječaci. Ne zanimaju ga iste stvari. Kako ovo može biti prikladan film za djecu? Zar HRT želi potaknuti dječake da se šminkaju? Ah, izgleda da ideja o “rodu” nije strana uredništvu HRT-ovog programa.

I nakon dva filma u kojima se “potiho“ prikazuju LGBT sadržaj i rodna ideologija, za veliko finale je 29. 4. prikazan film „Šaptom do ljubavi“ (The Date Whisperer). Ovaj američki film govori o ljubavnoj, ali i životnoj priči Sam (Jenna Michno) – u filmu je prikazana kao najbolja šaptačica na spojevima. Ipak, unatoč “uspješnoj“ karijeri miješanja u tuđe živote, dogodilo se nešto neočekivano! Njezin otac, Doug Biggs (Michael Scovotti), odlučio je ostaviti njezinu majku radi muškarca. I radnja cijelog filma podređena je njegovom “vjenčanju“ na samoj završnici. Uostalom, sam završetak filma možete vidjeti u traileru na YouTubeu.

Mnogi gledatelji HRT-a bili su u šoku zbog prikazanog filma. Još je veći šok da na stranici HRT-ovog programa u opisu filma piše da će Sam „naučiti stvarnu vrijednost prave ljubavi“. Što je prava ljubav za redatelja ovog filma?

Očigledno urednici HRT-ovog programa misle da mogu prikazati ovakve filmove bez odgovornosti, ali važno je da im poručimo kako ovo nije prihvatljivo, jer MI financiramo Hrvatsku radioteleviziju. Stoga je potrebno da napišete osobni mail i u nekoliko rečenica uputite kritiku Hrvatskoj radioteleviziji.

Šaljite e-mail na ove adrese:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Ako imate vremena nazovite HRT (01 634 2634) i tražite službu za korisnike ili uredništvo HRT 1. Zatražite obustavljanje prikazivanja ovakvih filmova na HRT-u.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...