Petak, 29. ožujka 2024.

Hoćemo li nakon ovog i dalje plaćati HRT-ovu pristojbu?

Molimo Vas da pročitajte cijeli članak, jer u drugom dijelu možete vidjeti što  konkretno možete napraviti.

Da je HRT leglo lijeve ideje nije tajna, ali ove subote urednici HRT3 programa nadmašili su sami sebe. Započeli su prikazivati francusku crtanu seriju „Drske djevojke“.

U subotu je na HRT-u prikazana epizoda crtane serije u kojoj se promiče ideja da muškarac može “promijeniti“ spol. Možda reakcija javnosti ne bi bila tako jaka da epizoda nije prikazana pet puta toga dana! Možda se urednici HRT3 programa vode idejom da je ponavljanje majka učenja (lat. repetitio est mater studiorum).

Još je skandaloznija činjenica da je serija namijenjen djeci starijoj od osam godina, jer je to prema shvaćanju HRT-ovog uredništva “opća populacija”. To uostalom stoji u službenom priopćenju koje je HRT poslao nekim nevladinim udrugama i zabrinutim građanima. Zašto za vrijeme prikazivanje serija nije stavljen znak da je namijenjen djeci starijoj od osam godina?

To HRT ne zanima, bitno je da građani plaćaju pristojbu kako bi ljevičari mogli promicati rodno ludilo. Možda to spada u onih 4,5% RTV pristojbi koje dajemo za Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija?

Možda bi umjesto krajnje neprikladnog serije HRT mogao prikazati francuski historijski film „Vaincre ou mourir“? Film koji ne potiče vrijednosti suprotne tradiciji, kulturi i zdravom razumu. Ali vratimo se na “kvalitetnu“ crtanu seriju „Drske djevojke“.

U seriji „Drske djevojke“ promiču se vrijednosti s kojima se većina gledatelja HRT-a ne može poistovjetiti, napose prikazom američkog transrodnog glumca Georgea Williama Jorgensena, koji je tvrdio da se zove Christine Jorgensen, kao primjera “snažne žene”.

Feministice na ovo nisu po običaju reagirale. Zašto? Zato što u Hrvatskoj ne postoji feminizam koji želi braniti prava žena, nego njima odgovara da se u seriji promiču lezbijstvo, kontracepcija i pobačaj.

Moderna obitelj za ženu, zar ne?

Još jednom HRT potvrđuje uz koje vrijednosti staje…

Transrodnost je isto tako poželjna pojava kod “progresivaca”.

Nije izostala samo reakcija feministica, nego državnih i vjerskih institucija. U priopćenju HRT-a tvrdi se da serija promiče vjersku toleranciju. Kako serija može promicati vjersku toleranciju kada velika većina religija naučava da je promjena spola težak grijeh protiv Boga.

Možda je HRT u ovom mjesecu prisjećanja hrabrih žena mogao napraviti serijal o poznatim Hrvaticama kroz povijest, onima koje su imale važnu ulogu u promicanju i čuvanju nacionalnog identiteta, a ne dopustiti da se prikazuje serija „Drske djevojke“ koja promiče među maloljetnicima transrodnost, pobačaj, kontracepciju i sodomiju.

Ovdje možete pogledati prvi video, točnije izvadak iz serije koja se prikazuje na HRT-u:

U drugom video izvatku pogledajte kako se promiče transrodna ideologija…

Jedino pitanje koje se može postaviti je sljedeće: Hoćemo li nakon ovog i dalje plaćati HRT-ovu pristojbu?

Što Vi možete napraviti?

Sada je važno ne šutjeti! Tražimo od Vas da napišete nekoliko rečenica Hrvatskoj radioteleviziji. Odlično je poslati prosvjedne mailove, ali je još učinkovitije napisati osobni mail. Primjer osobnog maila može biti kao ovo ispod, ali savjetujemo da stavite svoj naslov i malo promijenite sadržaj:

Glavna urednice HTV programa gđo Rahaela Štefanović,
Urednice HTV 3 gđo Vlatka Kolarević,

Poštovane,

moram priznati da sam neugodno iznenađen što ste dopustili prikazivanje kontroverzne i neprikladne crtane serije „Drske djevojke” na HTV 3. Ova crtana serija, napose epizode prikazane ove subote (18. 3. 2023.), predstavlja propagandni uradak koji promiče perverznu i opasnu rodnu ideologiju.

Crtana serija promiče transrodnost, tj. promjenu spola, uništavanje i degradaciju obitelji, LGBTIQ+ propagandu i pobačaj. Uz to, crtana serija se prikazuje u neprikladno vrijeme i bez ikakve napomene za roditelje ili djecu.

I nije me briga u koliko je zemalja ova serija već prikazana, kao netko tko plaća HRT-ovu pristojbu ne želim ovakve crtane serije na Hrvatskoj radioteleviziji. Očekujem od Vas ispriku i žurno obustavljanje prikazivanja crtane serije „Drske djevojke”.

S poštovanjem,
(stavite svoje IME i PREZIME)

Šaljite e-mail na ove adrese:
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Ako imate vremena, nazovite HRT (01 634 2634) i tražite Službu za korisnike ili uredništvo HTV 3 i zatražite obustavljanje prikazivanja ove serije.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...