Nedjelja, 28. travnja 2024.

Irski biskupi odlučno se suprotstavili indoktrinaciji djece

Dok političke vođe poput Michele O’Neill, bivše premijerke Sjeverne Irske, i Mary Lou McDonald, vođe opozicije, pronalaze nove i “kreativne načine” da slijede suludu ideologiju koja vlada obrazovnim institucijama Velike Britanije, ima onih koji se tome protive. Irski biskupi su se službenim priopćenjem suprotstavili indoktrinaciji djece.

Ljevičari planiraju indoktrinirati djecu uvođenjem “kulture pobačaja“ u Sjevernu Irsku. Naime, njihov plan je da se u nastavni program uvede, u sklopu spolnog odgoja, više sadržaja o “prednostima“ pobačaja. Očito nisu pratili genocidne statistike, jer kultura smrti dovela je do toga da u Engleskoj jedna od četiri trudnoće završi ubojstvom djeteta, pobačajem.

Donosimo Vam u nastavku članka priopćenje irskih biskupa u kojem kažu sljedeće:

Nakon što je građanima Sjeverne Irske već nametnuo neke od najradikalnijih zakona o pobačaju na svijetu, bez njihova pristanka, državni tajnik sada je, čini se, odlučan nametnuti ideološki pristran pogled na pobačaj u svim školama, bez obzira na roditeljska prava ili običaje škole.

Ovo je radikalno zakonodavstvo koje britanska vlada ne nameće niti u školama u Velikoj Britaniji, gdje se u potpunosti poštuje pravo roditelja da budu uključeni u odluke o tako važnim etičkim pitanjima.

Pozivamo državnog tajnika da poštuje međunarodno priznata prava roditelja i načela savjetovanja i decentralizacije iz Sporazuma na Veliki petak, te da povuče ovaj zakon prepuštajući decentraliziranoj skupštini da odluči u dogovoru s roditeljima i predstavnicima obrazovanih institucija.

Poput nedavne istrage Komisije za ljudska prava u Sjevernoj Irskoj u vezi spolnog odgoja u školama, državni tajnik sada se upušta u besmislenu kampanju borbe protiv načina podučavanja u našim školama na ovom području. 

Državni tajnik i Komisija za ljudska prava trebaju se odmaknuti od svoje sklonosti ideološkoj kolonizaciji u ovom području i vjerovati roditeljima, učiteljima, mladima i lokalnim političarima u Sjevernoj Irskoj da će uspostaviti ravnotežu između prava i odgovornosti“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...