Nedjelja, 28. travnja 2024.

Jerzy Kwaśniewski: Međunarodni odbor pravnika poziva na legalizaciju pedofilije

Međunarodni odbor pravnika sa sjedištem u Ženevi nedavno je objavio izvješće/dokument u kojem se analizira stanje ljudskih prava, ali i kazneni zakoni u svijetu u vezi “spolnih prava“, uporabe droga, HIV-a, beskućništva i siromaštva.

Mainstream mediji nisu obratili previše pozornosti na dokument ove progresivne organizacije objavljen u ožujku, ali konzervativni pravni stručnjaci upozoravaju da dokument predstavlja još opasniji poticaj za spolno iskorištavanje djece i za uklanjanje zakona za zaštitu djece u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije o spolnom odgoju.

Iz organizacije tvrde da se dokument temelji na petogodišnjem radu pravnika i da predstavlja odgovor na “zabrinutost UN-a“ o sve većem kršenju ljudskih prava. Kako kršenje ljudskih prava može uključivati zagovaranje upotreba droga, uvođenje građanskog odgoja, kao i legalizaciju prostitucije i pobačaja? Ipak, pravnici nisu stali na tome nego su afirmativno pisali o spolnom odnosu djece i adolescenata s punoljetnim osobama.

Jerzy Kwaśniewski, predsjednik Instituta za pravnu kulturu Ordo Iuris iz Poljske, rekao je u razgovoru s novinarom portala The European conservative da je ovo prvi dokument – za koji se tvrdi da je rezultat sastanaka stručnjaka s Programa UN-a za HIV/AIDS i Ureda visokog povjerenika UN-a za ljudska prava – koji službeno preporučuje (barem djelomičnu) dekriminalizaciju spolnih radnji koje se danas kvalificiraju kao pedofilske. Kwaśniewski tvrdi da je ovo izvješćaj paravan za ozakonjivanje pedofilije.

U dokumentu stoji da se „svaka propisana minimalna dob za pristanak na spolne odnose mora primjenjivati na nediskriminirajući način“, te da se „štoviše, spolni odnosi koji uključuju osobe ispod zakonske dobi za pristanak u nekoj zemlji mogu dogoditi uz pristanak maloljetne osobe“. U dokumentu ozakonjivanje pedofilije zaključuju činjenicom da „osobe mlađe od osamnaest godina trebaju sudjelovati u odlukama koje se na njih odnose, s dužnim poštovanjem prema njihovoj dobi, zrelosti i najboljim interesima, te s posebnom pozornošću na jamstva nediskriminacije“.

Također je naglasio da u dokumentu prevladava pravni jezik koji želi promijeniti nacionalne zakone.

„Nije prvi put da stručnjaci iz UN-a i Svjetske zdravstvene organizacije namjerno iskorištavaju projiciran lažni autoritet, tipičan za sve ogranke međunarodnih agencija, da bi zastrašili nacionalne institucije radi uvođenja zakona. Naša je odgovornost kao pripadnika europske i kršćanske kulture ne samo da se tome suprotstavimo, već i da se aktivno suprotstavimo pokušajima promicanja lažne antropologije koja je štetna za djecu i obitelji diljem svijeta”, zaključio je Kwaśniewski.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...