Nedjelja, 28. travnja 2024.

Možemovci sve odlučnije uvode rodnu ideologiju. Grad Zagreb roditeljima poslao rodno neutralne obrasce

Zagrebačka vlast nije stala na ukidanju mjere roditelj-odgajatelj, nego je sada u službeni obrazac uvela pojmove „roditelj 1“ i „roditelj 2“, umjesto pojmova „otac“ i „majka“. Oporbeni političari i zabrinuti roditelji s pravom postavljaju sljedeće pitanje: namjeravaju li Možemovci uvesti rodno neutralne pojmove u sve službene obrasce?

Na to pitanje još nemamo odgovor, ali zeleno-lijeva partija Možemo! sve odlučnije uvodi rodno neutralnu terminologiju. Argument za potvrđivanje te teze je prošlotjedni obrazac poslan zaposlenicima Grada Zagreba koji imaju djecu. U obrascu stoji da ako roditelji žele novčani dodatak za svoju djecu mlađu od 15 godina prigodom Dana svetog Nikole, umjesto „otac“ i „majka“, moraju se potpisati, tj. identificirati kao „roditelj 1“ i „roditelj 2“.

Uostalom, službeni obrazac govori tisuću riječi.

Na uvođenje rodno neutralnog obrasca osvrnuo se i psihijatar Herman Vukušić, koji je dao izjavu za RTL televiziju: „Rekao bih da je to samo nastavak sadašnje gradske vlasti na promoviranju rodne ideologije koja se pokazuje već sad dosta zdravstveno štetna. Inače danas u svijetu postoji, sada je sve veći i veći otpor, ali jedan pokušaj da se antropološki kompletno izbriše pojam muškarca odnosno pojam žene“.

Ako sada nekom od onih dvjesto tisuća glasača stranke Možemo! (na prošlim izborima) nije jasno kakvu ideologiju uvode radikalni zeleni aktivisti, onda bi im ovi rodno neutralni obrasci trebali biti jasan znak što Možemovci provode!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...