Srijeda, 01. svibnja 2024.

Prva dva mjesta u ženskoj biciklističkoj utrci osvojila su dvojica trans-natjecatelja

Državno biciklističko prvenstvo savezne države Illinois održano je na Montrose Beachu 3. prosinca, predstavljajući posljednji izazov od osam ciklokros utrka za Chicago CrossCup. Kao i kod ostalih natjecanja u Chicago CrossCupu, natjecanje se sastojalo od desetak različitih natjecanja za muškarce, žene i juniore.

Ali dvojica trans-natjecatelja, muškarci koji tvrde da su žene, bili su na vrhu postolja u ženskoj pojedinačnoj kategoriji, odnijevši kući medalje namijenjene natjecateljicama. Tessa Johnson i Evelyn Williamson zauzele su prvo, odnosno drugo mjesto u konkurenciji, ostavivši mjesto samo jednoj biološkoj ženi – Kristin Chalmers – na postolju.

Evelyn Johnson je isto tako sudjelovao u još jednoj biciklističkoj utrci ženske kategorije, plasiravši se na treće mjesto i osvojivši sto dolara novčane nagrade.

Prema mrežnoj stranici Chicago CrossCupa, organizatori se ponosi „njegovanjem pozitivne energije i podrške zajednici izgrađene oko natjecateljskih ciklokros utrka”, nastavljajući: „To znači dobrodošlicu i izazov svima koji žele doprinijeti natjecanju i učiniti ga boljim“.

Što se tiče transrodnih biciklista, organizatori navodi da se „diskriminacija ili uznemiravanje bilo koje vrste na temelju rase, vjere, dobi, spola, spolne orijentacije, rodne identifikacije, nacionalnog podrijetla ili bilo koje druge glupe ideje neće tolerirati na događajima i može rezultirati diskvalifikacijom“.

Ovo nije prvi put da su Johnson i Williamson dominirali na biciklističkom natjecanju. U listopadu su njih dvojica uzela zlato i srebro u ženskoj pojedinačnoj utrci, ostavljajući na sličan način samo jednu ženu na postolju.

Gdje su sada feminističke udruge? Nešto su tihe kada treba braniti ženska prava.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...