Nedjelja, 28. travnja 2024.

Skup u BiH: Imam pozvao da se djecu nauči rukovanju oružjem

Nedavno održavana ‘vjersko-domoljubna’ tribina u Nemili kod Zenice okupila je neke od najradikalnijih muslimana u Bosni i Hercegovini. Među njima su bili i ‘vjerski autoriteti’ muderris Nezim Halilović i imam Harun Hodžić, koji su tijekom rata bili zapovjednici u IV. i zloglasnoj VII. muslimanskoj brigadi.

Radikalni predstavnici bosanskohercegovačkog islama su, kao da drže hutbu (hrv. homiliju) u džamiji, ‘vjersko-domoljubni’ skup pretvorili u ratnohuškački susret – pozvali su bosanskohercegovačke muslimane na naoružanje ‘za ne daj Bože’. Imam Hodžić rekao je u govoru da svako muslimansko dijete treba naučiti koristi oružje, a od svake lovačke sekcije treba napraviti formaciju koja mora biti spremna na obranu.

Kao bivši pripadnik zloglasne 7. muslimanske brigade tzv. Armije BiH, u kojoj su dio brigade bili mudžahedini, smatra potrebnim dovesti umirovljene vojnike u lovačka društva za ‘obučavanje djece’, jer se svako dijete treba baviti ‘športom streljaštva’.

Na tribini je ratnohuškački govor održao i muderris Nezim Halilović, voditelj Ureda za hadž (hrv. hodočašće) Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji je rekao da „agresija na BiH traje“, ona nikad nije prekinuta. Prema muderrisu (hrv. profesoru) Haliloviću, agresija na Bosnu i Hercegovinu može se usporediti s ratom u Gazi.

Slavljeničkim rječnikom govorio je o borbi palestinskih terorista za slobodu: „To što Gaza nije pala šutke, nije se tek tako dogodilo. Palestinci su morali u torturi koju proživljavaju pripremiti se čim raspolažu. Mladost se pripremala kopajući zemlju ispod Gaze kako bi imala bilo kakvu zaštitu svjesna da je neće dobiti od muslimanskog svijeta. To su mladići koji su se spuštali u zemlju, ostajali bez kralježnice, ali da bi bili uspravan ummet (hrv. narod)“. Prema njemu, Hamasovi teroristi idu ravno u dženet (hrv. raj), bez obzira na to što su pljačkali, silovali i ubijali građane Izraela.

Ovakvi skupovi nisu ništa novo u Bosni i Hercegovini. U listopadu 2023. godine, na sličnom ‘vjersko-domoljubnom’ skupu, vijećnik SDA u Gradskom vijeću Zenice Šerif Patković, nekadašnji zapovjednik zloglasne 7. Muslimanske brigade Armije BiH, stavio se na raspolaganju terorističkoj organizaciji Hamas.

Što nas tek očekuje u budućnosti?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...