Nedjelja, 28. travnja 2024.

Tito u Zagrebu više nema svoj trg, ali ima transrodni spomenik – i to dva!

Nakon što je 2017. godine inicijativom stranke Neovisni za Hrvatsku, točnije inicijativom Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, promijenjeno ime jednog od najljepših zagrebačkih trgova, naslijeđe krvnika hrvatskog naroda iz Kumrovca nastavlja živjeti u prostoru umjetničke galerije Lauba – ili kako ljevičari tepaju ‘kuće za ljude i umjetnost’.

Pored Laube, koja je u vlasništvu neuspješnog poduzetnika Tomislava Klička, postavljene su u svibnju 2022. godine skulpture T&TO, dva spomenika Titova tijela s likom Jovanke – drugim riječima skulpture u čast transrodnosti. Nije to bez razloga. Komunistički diktator bio je poznat kao borac za LGBT+ prava. Dao je pripadnicima LGBT+ zajednice ‘posebna prava’ – homoseksualne aktivnosti je Krivični zakon FNRJ iz 1951. godine kažnjavao kaznom zatvora do dvije godine i homoseksualci nisu mogli biti članovi Saveza komunista Jugoslavije.

Međutim, to moderne ljevičare ne zanima. Točnije, ne zanima kipara Ivana Fijolića koji je odlučio napraviti skulpture u čast Josipa Broza Tita i Jovanke Broz. Izložio ih je prvi put u Laubi na Praznik rada 2012. godine u sklopu izložbe „Neo N. O. B.“. Sigurno su partizanski prvoborci iz Četvrte dalmatinske brigade na čelu s J. Manolićem i B. Lončarom došli podržati LGBT+ prava. Za to su se ‘borili’!

Nakon svega izloženog što je drugo mogla umjetnička galerija Lauba nego postaviti ovako važne skulpture ispred ulaza?

I na Facebook stranici Laube pohvalili su se postavom koja ‘krasi’ ulaz u umjetničku galeriju. Napisali su: „Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da su Tito i Jovanka uživali u gin tonicu, ali svakako će vam poželjeti dobrodošlicu na ulasku u proljetnu terasu našeg all day bara…“. Čini se da ljevičari ne mogu popiti niti piće da ne razmišljaju o krvniku hrvatskog naroda.

Što bi tek jugozombiji dali da mogu piti gin tonic u gradskoj kavani Kavkaz i gledati natpis Trg maršala Tita?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...