Subota, 20. travnja 2024.

Inicijativa „Prolife.hr“: Do danas prikupljeno 156 217 potpisa za zaštitu nerođenih i pomoć trudnicama

Građanska inicijativa „Prolife.hr“ obavijestila je javnost o ishodu nacionalne pro-life peticije koja se pod nazivom „Imam pravo živjeti“ provodila diljem Hrvatske.

Peticija se, od 19. ožujka do 16. travnja 2017., provodila na različitim mjestima i na različite načine; po gradskim trgovima, župama, internetskim putem…

Uz napomenu da objavljeni broj potpisa nije potpuno konačan jer još uvijek povremeno pristižu, iz inicijative priopćuju da je do danas pristiglo 156 217 jedinstvenih potpisa hrvatskih građana koji su se zauzeli za zakonsku zaštitu života nerođene djece i osiguravanje pomoći i potpore trudnim majkama.

Predstavnicima hrvatske vlasti ovime je poslana snažna i jasna poruka o civilizacijskoj nužnosti poštivanja svakog ljudskog života i stvaranju uvjeta za pružanje institucionalne potpore parovima i majkama u drugom stanju.

Time je završila prva faza ove nacionalne peticije. Druga faza uslijedit će na jesen ove godine kada će potpisi biti predani Hrvatskom saboru i Vladi.

S obzirom na obvezno donošenje novog zakona, Inicijativa svojim angažmanom i stručnim doprinosom želi pomoći u procesu oblikovanja novog zakona u skladu sa svim suvremenim znanstvenim (pravnim, medicinskim i dr.) dostignućima.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...