Petak, 29. ožujka 2024.

Dopis ministru Mornaru: razotkriveni temelji Zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj – zahtjevi

MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA

n/r ministra Vedrana Mornara

Donje Svetice 38, Zagreb

Zagreb, 28. svibnja 2015.

Predmet: Zdravstveni odgoj – zahtjevi

Poštovani ministre Mornar!

Vjerujemo da Vam je, kao i nama, stalo do konačnog rješavanja osjetljivog pitanja programa Zdravstvenog odgoja s čime problem i dalje postoji. Slobodni smo i dalje izraziti svoju zabrinutost i veliko nezadovoljstvo četvrtim modulom ZO-a čije je nasilno uvođenje, neregularna procedura, sporni sadržaj te diskreditirani autor(i) programa, uznemirilo i podijelilo hrvatsku javnost, posebno roditelje, a na štetu naših školaraca. Ovu prigodu koristimo da bismo Vas pozvali i da u tom pogledu povučete hrabre i odlučne poteze pred nadolazeću školsku 2015./2016. godinu.

Pitanje je to koje je, kao nijedno do sada, duboko podijelilo hrvatski obrazovni sustav i njegove sudionike. U vezi toga, uočavamo potrebu pobliže Vas upoznati sa činjeničnim stanjem te Vam dostavljamo vrlo važne informacije. Vjerujemo da ćete ih pažljivo proučiti.

Vaš dolazak na mjesto čelne osobe MZOS-a, od početka se promatrao kao dobra prilika za početak uspostave novih odnosa i pozitivnih promjena. Vaše javno progovaranje o genderizmu kao upitnoj teoriji, također je dočekano vrlo pozitivno jer se očekivalo da će se to osjetiti i u praksi. Nažalost, moramo uvidjeti da se glede toga nije promijenilo mnogo, točnije ništa. Činjenica je da su sporni sadržaji, i nakon Vašeg dolaska na dužnost ministra, i dalje aktualni. Takvi ne da nisu izišli iz hrvatskoga obrazovanja i Zdravstvenoga odgoja, nego se nalaze u samom njegovu temelju. Zabrinuti smo i zgroženi skandaloznim sadržajima koji se nalaze na internetskim stranicama Vašeg ministarstva i AZOO-a:

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12465

http://public.mzos.hr/lgs.axd?t=16&id=20108

http://www.azoo.hr/images/izdanja/Standardi_spolnog_odgoja.pdf

Riječ je o dokumentu „Standardi spolnog odgoja u Europi“ koji je temelj modula Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje. Jedan od autora dokumenta je i njemački Savezni centar za zdravstveno obrazovanje (BZgA), poznat po skandaloznim brošurama za odgoj djece vrtićke dobi u kojima se promiče incest i dječja masturbacija, što je šokiralo roditelje u Njemačkoj. Ta je organizacija usko povezana s Međunarodnom federacijom za planiranje roditeljstva (IPPF) – najvećom svjetskom organizacijom za pružanje i promicanje abortusa. Ovaj su dokument pojedine interesne skupine uspjele nametnuti nekim zemljama kao temelj spolnoga odgoja u školama. Među zemljama koje su uvele spolni odgoj prema navedenim smjernicama nalazi se, na žalost, i Hrvatska.

  • Imamo informacije da je u tijeku priprema kurikula za spolni odgoj predškolske djece u vrtićima za koji je zaduženo povjerenstvo od desetak odgojiteljica. Tražimo da javnost i nas izvijestite je li to točno?
  • Napominjemo da je glavni tvorac 4. modula Kurikula ZO-a, osoba čija je suradnja s pedofilima i promicateljima pedofilije višestruko dokazana i koja to ne skriva, štoviše u tome ne vidi ništa sporno.

Podsjećamo Vas da je nakon skandala s dolaskom nizozemskog promicatelja pedofilije, Gerta Hekme, u Zagreb 2013. god., pokrenuta policijska istraga protiv onih (Aleksandar Štulhofer, udruga Queer…) koji su pozvali i omogućili dovođenje na tlo Hrvatske deklariranim pedofilima i zagovarateljima pedofilije, kao i istraga o kretanju, boravku i aktivnostima pedofila i zagovaratelja pedofilije poput T. Sandforta, V. Bullougha, E. Haberlea i G. Hekme. U vezi toga policiji je predan sav raspoloživi dokazni materijal.

(nakon velike prosvjedne akcije udruge Vigilare prema, između ostalog, Francuskom veleposlanstvu pod čijom je upravom Medijateka Francuskog instituta gdje je Gert Hekma imao nastup, sve su daljnje aktivnosti udruge Queer Zagreb na Queer festivalu 2013. zabranjene).

Poštovani ministre, osoba koja:

  • otvoreno surađuje s pedofilima i promicateljima pedofilije
  • spomenute sumnjivce dovodi u Hrvatsku o čemu je u tijeku policijska istraga
  • na sudu svjedoči u korist oslobađanja pedofila poričući pedofilski sadržaj;
  • ‘znanstveno’ proučava bol kod analnih odnosa;
  • koja se obučavala na Kinseyjevu institutu, ustanovi koju je osnovao poremećeni seksualni manijak i koja desetljećima ne želi svoje arhivsko gradivo učiniti dostupnim zbog sumnjivih materijala

ne može i ne smije biti autor programa o spolnom odgoju djece!

Stoga, od Vas zahtijevamo:

– sadržajne promjene Kurikula i omogućavanje izbora programa 4. modula ZO-a, u skladu s čl. 64 Ustava RH

– hitnu smjenu s dužnosti člana Povjerenstva za izradu Kurikula Zdravstvenog odgoja Aleksandra Štulhofera

Zdravstveni odgoj na postojećem stanje ne može i ne smije ostati. Imate priliku i odgovornost promijeniti postojeće skandalozno stanje.

*U privitku Vam dostavljamo:

  • analizu podmetnutog dokumenta „Standardi spolnog odgoja u Europi“
  • informacije o glavnom autoru Kurikula ZO-a u Hrvatskoj, njegovoj povezanosti s pedofilima i promicateljima pedofilije (https://vigilare.org/uncategorized/o-autoru-4-modula-zdravstvenog-odgoja-u-hrvatskoj/)

Očekujemo Vaše odlučne i konkretne poteze.

S poštovanjem
udruga Vigilare

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...