Petak, 19. travnja 2024.

(VIDEO) EKSKLUZIVA Tomislav Tomašević savjetovao Joe Bidena, ovaj pao s bicikla, sve je komentirao i Nenad Stazić

Predsjednik Instituta za političku ekologiju, danas poznatiji kao gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, vrsni je biciklist. Doduše, u garaži ima i Volvo, no kao veliki zeleni aktivist preferira bicikliranje.

Diveći se njegovoj osobnosti nakon izbora za zagrebačkog gradonačelnika, mediji su pratili njegov put od kuće do posla biciklom. Minuciozno su prostudirali rutu i izračunali da biciklist Tomašević ima čak pet prepreka na putu za posao. Svaka čast!

Poznato je da je Tomašević, prema njegovim riječima, radio kao konzultant u pedeset država. Je li u te države putovao biciklom ili zrakoplovom (koji emitira mrski CO2) nije nam poznato, no uspjeli smo doznati jednu ekskluzivu.

Tomašević je, naime, svojedobno bio konzultant današnjega američkog predsjednika Joe Bidena. Savjetovao ga je o tome da što češće vozi bicikl kako bi se borio protiv klimatskih promjena. I protiv fašizma.

Biden je poslušao konzultanta Tomaševića, no nakon što je svladao sve prepreke pao je s bicikla nakon što je već odvozio rutu.

Na sreću, sve je u redu s američkim predsjednikom koji je za Vigilare.info ekskluzivno poručio da će i dalje biciklirati protiv klimatskih promjena, protiv bijelog supremacizma i protiv patrijarhata.

Za komentar smo upitali i Nenada Stazića, bivšeg saborskog zastupnika SDP-a, koji je svojedobno – zluradi kažu nakon koje čašice tekućih poroka – također pao s bicikla nakon što mu je jedan slučajni prolaznik pokazao fotografiju Franje Tuđmana.

„Moramo udružiti napredne snage. Drago mi je što američki predsjednik Joe Biden biciklira protiv klimatskih promjena. Ja i moj bivši konzultant Tomo Tomašević bicikliramo protiv klimatskih promjena, ali i protiv fašizma koji se kapilarno širi kroz sve pore hrvatskog društva. Ove se godine ne će održati Besmrtni partizanski odred. To je znak buđenja fašizma. Predlažem da iduće godine Odred organiziramo na biciklima i da kao posebnog gosta pozovemo Joe Bidena“, rekao je Stazić za naš portal.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...