Petak, 26. travnja 2024.

NE ZNA SE UČINKOVITOST: Dr. sc. Bernard Kaić: „Nije bilo nikakvih kliničkih ispitivanja za ono prethodno cjepivo BA1 niti za ovo BA5“

Specijalist epidemiologije dr. sc. Bernard Kaić, prim. dr. med., razbija najčešće mitove o cjepivima protiv bolesti COVID-19. Tako nas primarijus Kaić u direktnom javljanju za Dnevnik Nove TV obavještava kako nisu napravljena klinička ispitivanja ni za ona prošla „cjepiva“ protiv COVID-a, a ni za ova najnovija.

Na pitanje novinarke „Koliko je učinkovito to cjepivo, zna li se?“, dr. Kaić spremno odgovara: „Koje?“ i tu se prosječnom gledatelju pali lampica u glavi.

Kako koje??? Pa, zar nam ne bi doktor trebao sada reći kako su „cjepiva“ učinkovita i kako nas štite, a ne da pita „Koje?“?!

No, novinarka nema s time problema pa pojašnjava na što je mislila i kaže: „Evo ovo posljednje, protiv ovih novih varijanti.“, a dr. Kaić ponovno ima spreman odgovor i kaže: „Ne zna se.“

Šteta što novinarka nije upitala i za prošla „cjepiva“ pa bi možda dobili isti odgovor.

Kako bilo, na doktorovo „ne zna se“ novinarka kaže: „Nikakav podatak?“, ali zato doktor ima opet spreman odgovor i kaže: „Ne! Nikakav podatak…“

„Nije bilo takvih kliničkih ispitivanja niti za ono prethodno cjepivo BA1 niti za ovo BA5…“, nastavlja dr. Bernard Kaić.

Jeste li čuli ovo? Nije bilo kliničkih ispitivanja!!!

Šteta što novinarka nije postavila pitanje je li bilo kliničkih ispitivanja o štetnosti, ali bojimo se da bi odgovor bio isti.

Ali, ako ste se ponadali da priča s koronom ide kraju, dr. Bernard Kaić jasno kaže: „Priča s koronom sigurno ne ide kraju…“, a i zašto bi išla kraju kad „cjepiva“ nisu prošla klinička ispitivanja i ne zna se njihova učinkovitost.

Pogledajte sami video i recite, tko bi nakon ovoga mogao sumnjati u „struku“?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...