Subota, 20. travnja 2024.

Irska želi ubiti dvjesto tisuća krava u ime borbe za klimatske promjene, hoće li je ostatak EU slijediti?

Klimatski aktivisti desetljećima napadaju poljoprivrednike, a sada im se u tome pridružuju države u kojima su ljevičari na vlasti. Nedavno je Telegraph izvijestio da će irska vlada morati smanjiti stada stoke u toj zemlji za dvjesto tisuća krava u sljedeće tri godine kako bi ispunila klimatske ciljeve.

U nastojanju da se smanji zagađenje okoliša, Reuters je izvijestio da je Europska unija prošlog mjeseca odobrila nizozemski plan vrijedan 1,6 milijardi dolara za otkup stoke. Ali zeleno-lijeva ideologija ne prolazi svoje zagovornike samo u Irskoj i Nizozemskoj.

I Bidenova administracija želi uništiti američku poljoprivredu. John Kerry, savjetnik predsjednika SAD-a, nedavno je upozorio na klimatskom summitu da potreba ljudske rase za proizvodnjom hrane za preživljavanje stvaraju 33% ukupnih svjetskih stakleničkih plinova. Demokrati zagovaraju, uz veliku financijsku pomoć Billa Gatesa, promjenu prehrambenih navika s ciljem “očuvanja okoliša”.

Očito demokrati zaboravljaju da ljudi neće prestati jesti meso. Primjerice, ako se farme u Sjevernoj Americi i Europi zatvore, proizvodnja hrane preselit će se u zemlje sa slabijim ekološkim propisima. Krajnji rezultat bit će manje ekološki prihvatljiva poljoprivreda, a moglo bi doći i do gospodarske krize zbog vjerojatnog nedostatka hrane.

To je razmišljanje i farmera u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Primjerice, Katy Atkinson, uzgajivačica stoke u okrugu Albany, rekla je u intervjuu za Cowboy State Daily da se u raspravama o klimatskim promjenama ne uzimaju blagotvorni utjecaj stoke na okoliš i klimu. I krave i bivoli su preživači, spadaju u vrsti životinja koje vraća hranu iz želuca i ponovno je žvače. Probavni sustav ovih životinja proizvodi emisije metana, što je ključan staklenički plin za ublažavanje učinka klimatskih promjena.

Uklanjanjem krava produbit će problem prehrane europskog (čitaj irskog) stanovništva eliminirajući vrijedan izvor proteina. Također, mnogi proizvodi koji su radili od kravlje kože možda postanu nedostupni. Bit će zanimljivo vidjeti što će ljevičari u Irskoj učiniti, ali posljedice zeleno-lijeve ideologije najviše će osjetiti (irski) porezni obveznici koji sve ludosti financirati.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...