Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Započelo prikupljanje donacija za snimanje filma Marijana Gubine „260 dana“. Uključite se!

Knjiga „260 dana“, autora Marijana Gubine, objavljena je 2011. godine te je tiskana u više od 46 000 primjeraka, prevedena na ukupno 15 jezika i osvojila je srca čitatelja diljem svijeta. Prikazuje tragediju šesteročlane obitelji Gubina tijekom Domovinskog obrambenog rata te je pisana iz Marijanove perspektive – koji je tada bio desetogodišnji dječak. Bio je lišen slobode i podvrgnut najstrašnijim mučenjima punih 260 dana.

Nakon uspješne promidžbe knjige, ideju o filmskom projektu oživio je Jakov Sedlar te se knjiga našla i u rukama poznatog scenarista Barrya Morrowa, dobitnika Oscara za film „Rain Man“ („Kišni čovjek“). Samo nekoliko mjeseci nakon što je pročitao knjigu, Barry Morrow potpisao je scenarij filma „260 dana“ (eng. „260 days“) kao njegov supervizor.

Uz njegovu pomoć uspješno je angažirana poznata glumačka postala koja uključuje legendarnog glumca Armanda Assantea, tridesetak britanskih glumaca te hrvatske glumce Luju Kunčevića, Peru Eranovića i Konstantina Haaga.

Marljivim radom na ovom projektu osigurano je 2 450 000 eura za snimanje filma i postprodukciju u Hollywoodu. Film će biti snimljen na engleskom jeziku, a snimanje će se odvijati od 27. svibnja do 15. srpnja 2024. godine na više lokacija u Osječko-baranjskoj županiji i jednoj lokaciji u Vukovaru. Nakon snimanja, bit će napravljena postprodukcija u Hollywoodu i očekuje se da će široj publici film biti predstavljen koncem ove godine.

lako je sve navedeno više od onoga što su Gubina i Sedlar mogli zamisliti, projektom su se oduševili i Tim Roth, John Malkovich, Martin Sheen i Kevin Spacey. Iako bi ih vrlo rado pribrojili timu, nedostaju im sredstva s kojima bi podmirili njihove angažmane i iz tog razloga kreće se u kampanju skupljanja sredstva.

Vaša podrška ključna je u ostvarivanju ovog cilja, zato podržite kampanju – jer se samo tako može ispričati ova tragična priča na način koji zaslužuje. Kao zahvalu za Vašu podršku, pripremljeni su posebni darovi koji će zauvijek ostati u sjećanju.

Ovdje možete pronaći sve detalje vezane uz podršku filmskom projektu „260 dana“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...