Utorak, 16. travnja 2024.

Hoće li Njemačka zbog zelenih ekonomsko–političkih odluka postati europska Venezuela?

Potaknuta neizbježnom energetskom krizom koja se ubrzava diljem Europe i nemogućnošću kreatora politike Europske unije da nađu alternativnu zamjenu za rusku naftu i plin (ili nastave kupovati tu istu naftu i plin), njemačka industrija (toaletnog) papira upozorava na moguće probleme u opskrbi toaletnim papirom.

Kako prenosi „Focus.de“, predstavnici industrije (toaletnog) papira napominju kako je situacija alarmantna, jer u slučaju nestašice plina više ne bi bilo moguće proizvesti dovoljno toaletnog papira. Članak može pročitati ovdje.

Paradoksalno je da na „Međunarodni dan toaletnog papira“ koji je održan jučer 26. kolovoza, predstavnici njemačke industrije papira moraju upozoravati vlasti što čeka njemački narod. Ovdje možete pročitati još jedan članak na tu temu.

Martin Krengel, potpredsjednik Udruženja za industriju papira, je rekao sljedeće:

„Posebno smo ovisni o plinu za proizvodnju toaletnog papira. Bez toga više nećemo moći osigurati sigurnost opskrbe”.

Prema podacima „Die Papierindustrie“, svaki njemački građanin godišnje u prosjeku potroši 134 role toaletnog papira.

„U trenutnoj energetskoj krizi, naš glavni prioritet je osigurati našim građanima ovaj proizvod”, naglasio je Krengel.

Njemačka je posljednji put imala nestašicu toaletnog papira na početku pandemije, što je dovelo do kaosa jer su građani gomilali zalihe, a trgovački lanci nisu mogli dobiti pošiljke toaletnog papira zbog zatvorenih tvornica.

Jesu li hiperinflacijski troškovi struje i nestašica toaletnog papira znak vremena koja dolaze? Što nas čeka dalje? Ekonomska kriza koja je nastala u Njemačkoj će se itekako odraziti na Hrvatsku, ali naši političari nemaju vremena da se bave krizom energenata jer su na godišnjem odmoru.

Budući da nas čeka inflacija nadam se samo da ne ćemo morati jesti ptice kao građani Venezuele da preživimo. Članak o socijalističkom raju i načinu ishrane građana Venezuele možete vidjeti ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...