Subota, 27. travnja 2024.

(VIDEO) Usred Hrvatske pjevali o srpskom Dubrovniku i Kninu

Ovaj ponedjeljak održana je svetkovina Velike Gospe. Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, ujedno i državni blagdan, slavi se 15. kolovoza kada vjernici diljem Hrvatske hodočaste u marijanska svetišta, piše portal Direktno.

U Hrvatskoj je dugovječna tradicija štovanja Blažene Djevice Marije, čemu svjedoče brojne crkve, samostani, molitve i pjesme posvećene Gospi još od najranijih dana hrvatske povijesti.

I dok je većina građana Hrvatske obilježavala svetkovinu Velike Gospe ili barem poštovali one koji svetkuju, u Mirkovcima kod Vinkovaca održali su četnički dernek gdje su pjevali o ‘srpskom Kosovu’, ali i o “srpskom Dubrovniku , Kninu i Cetinju”!

Na snimci koju smo primili od čitatelja, vidi se kako mlada pjevačica pjeva srpsku pjesmu ”Ne damo te zemljo Dušanova” koja je postala jedan od zaštitnih znakova četničkog pokreta, a pridružili su joj se i okupljeni gosti.

Podsjetimo, Mirkovci su bili jako uporište raznih srpskih paravojnih snaga u vrijeme Domovinskog rata, a zbog blizine gradu Vinkovcima, neke od najvećih borba u ratu vodile su se upravo na poljima između Mirkovaca i Vinkovaca, donosi portal Direktno.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...