Utorak, 23. travnja 2024.

NIKOLINA NAKIĆ: Hvalospjevi lijeve medijske falange jednom nadbiskupu Katoličke Crkve

Poznata katolička kolumnistica i aktivistica Nikolina Nakić na Facebooku se osvrnula na napade medija na župnika Kristijana Zebu i na druge aspekte ovoga “slučaja”. Status prenosimo u cijelosti. (Vigilare)

Vidim hvalospjeve lijeve medijske falange jednom nadbiskupu Katoličke Crkve.

Što li je učinio da su tako zadovoljni, pitam se?

Odlučio je krstiti jedno dijete. Oprati ga od istočnog grijeha i uvećati Crkvu za još jednog člana. Stvarno razlog da se Index i Telegram razvesele!

Kad BI se radilo o samo jednoj duši, oni bi škrgutali zubima na ovu vijest. Još jedna ovca. Još jedan broj koji povećava postotak katolika na popisu na koji se stalno pozivamo, još jedan polaznik omraženog vjeronauka u školi. Ali, ne radi se o jednoj duši. Radi se o puno većem broju koji ide u suprotnom smjeru i otud toliko veselje.

Vidjeli smo to već na Zapadu. Ovdje se radi o stotinama i stotinama tisuća duša, ovdje propadaju obitelji, urušava se odgoj djeteta s majkom i ocem u naravnom poretku, tolike duše ostavlja se da propadaju u smrtnom grijehu uvjeravajući ih da je njihov način života u redu izostavljajući ono neizostavno “idi i ne griješi više”.

To više nije potrebno jer želimo da nas tapšaju po leđima kao Crkvu “ljubavi i milosrđa” duginih boja sve dok ne nestane i posljednjeg od nas odnosno dok nas više ne bude moguće razlikovati od drugih. Tad nas više neće napadati.

Usput ćemo očinski prekoriti vjernike koji brane ono malo zdravog razuma što je na svijetu ostalo prozivajući ih za difamaciju “roditeljica” koje su javnosti bile anonimne, ali to isto milosrđe ne ćemo sačuvati za svećenika koji je osvanuo na svim portalima slikom, imenom i prezimenom. On se nek nosi s time kako zna i umije.

Dio Katoličke Crkve iznutra razara njenu bit pljuvajući na sam ustroj Svete Obitelji. Otac, majka i dijete. Čini to sustavno i redovito, u tolikoj mjeri redovito da svaka slučajnost ovdje pada u vodu.

No Bog je velik i čudesan. Nikad ne znaš, možda se opet oglasi s neba i pita: Mate, Mate, zašto me progoniš?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...