Petak, 26. travnja 2024.

Papa Franjo poručuje da je Zapad krenuo krivim putovima!

Raspravljajući u četvrtak na letu iz Kazahstana za Italiju o moralnoj dekadenciji Zapada, posebno u pogledu glasovanja o zakonima kojima se dopušta legalne eutanazije, papa Franjo je rekao da je Europa krenula krivim putem i da ubijanje treba prepustiti životinjama.

„Istina je da Zapad degenerira“, rekao je papa tijekom svoje konferencije za novinare 15. rujna u zrakoplovu odgovarajući na pitanje o gubitku vrijednosti na Zapadu, a posebno o poticanju i uvođenju zakona kojima se dopušta legalna eutanazija u Francuskoj, Italiji i Belgiji.

„Zapad je u ovom trenutku daleko od davanja dobrog primjera… Zapad je krenuo krivim putovima“, rekao je papa Franjo.

Govoreći o problemu eutanazije, papa Franjo je rekao: „Ubijati nije čovječno i tu nema rasprave. Ako ubijete, još s motivacijom da ubijete više ljudi, to nije čovječno. Ostavimo ubijanje životinjama“.

Papa se tijekom leta dotaknuto problema vrijednosti rekavši sljedeće: „Ali moramo povratiti vrijednosti. Europa bi trebala preuzeti vrijednosti očeva koji su utemeljili Europsku uniju – onih velikih muževa”, spomenuvši prije te izjave Slugu Božjega Roberta Schumana, Konrada Adenauera i Alcidea De Gasperija.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...