Četvrtak, 25. travnja 2024.

Poznati imam želi islamsko društvo u Francuskoj!

Poznati imam iz Bordeauxa, Tareq Oubrou, je rekao da kao teolog ne radi razliku između islamizma i islama jer islamizam predstavlja pokret (unutar) islama. Očigledno bi navedeni gospodin volio da, kada se već ne može u Maroku, barem u Francuskoj uspostavi kalifat?

Razlika između islamizma i islama se svugdje na Zapadu uzima zdravo za gotovo, a brojni Europljani se hvale da prave razliku između toga, dok drugi „retrogradni“ Europljani, rasisti, fanatici i „islamofobi“ nemaju kognitivne sposobnosti da to učine. Očigledno, „progresivni“ građani nisu svjesni što bi provedba islamskih zakona značila za jedno sekularno društvo?

Treba napomenuti da riječ „islamizam“ označava političku provedbu islama, tj. islam je ideal koji treba potaknuti društvo da svi zakoni i prakse budu utemeljene na šerijatu! Zanimljivo je kako novinar nije komentirao stav imama tijekom intervjua, što dovoljno govori o kulturi prešućivanja koja postoji u Francuskoj.

Vjerujem da ćemo u budućnosti sve više čuti o uvođenju političkog islama kao „modelu suživota“ u sekularnom društvu. Ljevica će time htjeti pokazati da je moguće riješiti političke i društvene probleme muslimana „integrirajući“ zajednicu muslimana u Francuskoj, ali isto tako i u drugim zemljama Europske unije.

Ovdje pogledajte snimku na Twitteru u kojoj imam izgovara svoje teze o islamu.

 

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...