Petak, 29. ožujka 2024.

Svjedočimo li novom dijaboličnom svjetskom poretku?

Kardinal Gerhard Müller, bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, kritizirao je planove novog svjetskog poretka i prozvao milijardere Billa Gatesa i Georgea Sorosa kao zagovornike globalističke agende. „Prema vlastitom priznanju, ova dvojica [Gates i Soros] zalažu se za Novi svjetski poredak, koji žele uspostaviti na svoju sliku i priliku”, rekao je kardinal.

Mons. Müller je to rekao u nedavnom intervjuu za katoličku novinsku stranicu kath.net, u intervjuu u kojem je ponudio sofisticiranu kritiku takozvanog Novog svjetskog poretka.

Intelektualni sadržaj njihovih doprinosa je, mjeren u odnosu na intelektualnu i kulturnu povijest čovječanstva, prilično skroman i postiže ga svaki normalan student u prvom semestru iz bilo kojeg predmeta.

Njemački prelat je ustvrdio da svi pokušaji stvaranja novog svjetskog poretka koji je stvorio čovjek izviru iz „dijabolično destruktivnog“ razmišljanja i da uvijek završavaju katastrofom. Kao povijesne primjere takvih sustava naveo je kolonijalizam i imperijalizam devetnaestog stoljeća, nacionalsocijalizam i lenjinističko-staljinistički komunizam.

Prelat je spomenuo osnivača Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Schwaba i opisao njegove ideje kao „transhumanističke utopije”. Komentirajući trenutnu globalističku viziju Novog svjetskog poretka, mons. Müller je rekao:

„Program Novog svjetskog poretka pod uvjetom potpune ekonomizacije čovjeka, u kojem samozvane financijske i političke elite djeluju kao misleći i kontrolirajući subjekt, ima cijenu depersonalizacije masa. Čovjek je samo biološki sirovi proizvod, koji je nadograđen na računalo u totalnoj informacijskoj mreži. Tada više nema osobe, nema besmrtnosti duše, nema živog bića sa srcem i razumom, duhom i slobodnom voljom. Ostaje konstrukt bez doma i nade“.

Mons. Müller je zatim kritizirao ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog njegova rata protiv Ukrajine i američkog predsjednika Joea Bidena zbog njegove radikalne politike protiv pobačaja. Obojica državnih čelnika tvrde da su kršćani, ali to im neće pomoći kada se suoče s Božjim sudom, smatra Müller.

Štoviše, njemački kardinal izrazio je svoje stajalište o problemu “filantropskih” milijardera koji utječu na nacionalne vlade:

„Problem je u tome što milijarderi, preko svojih ‘dobrotvornih’ zaklada i utjecaja u međunarodnim organizacijama, formiraju nacionalne vlade, koje su demokratski izabrane […] ili ih čine ovisnima o sebi. Primaju ih kao velike državnike, slavne osobe ili im laskaju lokalni vladari u uzaludnoj nadi da će dobiti dio njihovog sjaja i glamura. Ekonomski uspješan poduzetnik, čak i ako se bespogovorno pravno i moralno obogatio, daleko je od toga da bude filozof, a pogotovo Mesija“.

Suprotstavio je ove milijardere pravom Mesiji, Isusu Kristu, rekavši da je „samo Sin Božji, koji je preuzeo našu ljudskost, mogao promijeniti svijet na bolje jednom zauvijek jer je pobijedio grijeh, smrt, đavla i donio nam spoznaju i spasenje Božje”.

Mons. Müller je isto tako iznio žestoke primjedbe protiv ljudi koji druge optužuju da su “teoretičari zavjere”:

„Danas je riječ ‘teoretičar zavjere’ ideološki borbeni termin kojim se služe mentalno poremećeni antifašisti, koji svoju ‘borbu protiv desnice’ vode nacističkim metodama, odnosno zastrašivanjem i prijetnjama nasiljem (sucima Vrhovnog suda koji su uskratili ljudsko pravo na pobačaj, ili protiv predavača na Sveučilištu Humboldt – nekoć oličenje njemačkog znanstvenog standarda)“.

Kardinal je usporedio modus operandi današnjih ‘antifašista’, koji pokušavaju ušutkati svoje protivnike, s metodama koje su koristili nacisti i Sovjeti. „Bezboštvo i mizantropija idu ruku pod ruku”, dodao je mons. Müller.

Njemački kardinal završio je intervju analizom crkvene krize u Europi:

„Pad Crkve u Njemačkoj i Europi nije uzrokovan sekularizacijom […] nego nedostatkom vjere, nedostatkom nade i ljubavi krštenih katolika, koji su se radije prepustili strastima svijeta nego poslušaju glas Dobrog Pastira i slijede ga“.

Mons. Müller je u prošlosti govorio protiv Velikog resetiranja, Gatesa, Sorosa i Schwaba. Njemački prelat je zbog svojih komentara označen kao teoretičar zavjere i “antisemit“ od strane političara i mainstream medija, dok je nadbiskup Carlo Maria Viganò branio njemačkog prelata.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...