Petak, 19. travnja 2024.

Trudnica s rakom u terminalnoj fazi je izabrala život!

Jessici Hanni, majci četvero djece, dijagnosticiran je terminalni rak dojke u trenutku kada je bila trudna četrnaest tjedana. Nekoliko joj je liječnika savjetovalo da pobaci, no ona je to odbila i umjesto toga izabrala je život.

U intervjuu za pro-life emisiju „EWTN“, opisala je kako je ova trudnoća bila vrlo drugačija od prethodne tri rekavši: „Bog me pozvao na nešto tako veliko“.

Prije nego što je zatrudnjela, Jessica je primijetila promjenu na dojci. Liječnici su isprva pogrješno dijagnosticirali promjene na dojci rekavši da je benigna promjena, a dva tjedna kasnije je saznala da je trudna. Na njenom prvom pregledu kod ginekologa ponovno ju je pregledao liječnik. Tada se pokazalo da ima rak dojke. U početku su liječnici mislili da se radi o malom tumoru prvog stadija. Međutim, nakon što je bila podvrgnuta detaljnim pregledima, rečeno joj je da je tumor veličine trinaest centimetara i da je u četvrtom stadiju – što znači da je rak terminalan.

Jessica je kao strastvena zagovornica života otvoreno dijelila svoja uvjerenja na internetu s ljudima o svome životu, te je objasnila kako ju je ova trudnoća potaknula da istinski živi svoja vjerska uvjerenja.

Kao pobožna katolkinja, Jessica se još više okrenula vjeri da joj pomogne prebroditi ova teška vremena. Nakon svake kemoterapije moli se na grobu blaženog o. Solanusa Caseyja, budućeg sveca čije je tijelo pokopano u Detroitu, njezinom rodnom gradu.

„Molila sam se na njegovom grobu da čudesno ozdravim i da se moj sin rodi zdrav”, prisjetila se.

Druga svetica kojoj se obratila bila je sveta Gianna Beretta Molla. Sv. Gianna je u trudnoći dijagnosticirana po život opasna bolest. Jessica je objasnila da je, slično svetoj Gianni, tijekom trudnoće odabrala medicinski tretman koji neće ugroziti njezino dijete.

„Mnogi ljudi nisu svjesni da kemoterapija može biti prilično sigurna tijekom trudnoće“, objasnila je Jessica. „Odabrala sam srednji put pa ću napraviti kemoterapije uz neke modifikacije, a ta svetica mi je bila velika inspiracija”.

Nakon što joj je dijagnosticiran rak četvrtog stadija, osjetila je da je Bog na nešto poziva. Nesigurna u vlastitu budućnost, otvorila je profile na društvenim mrežama dva dana nakon dijagnoze kako bi podijelila svoju životnu priču s drugima i stvorila molitvenu zajednicu u kojoj bi mogla moliti zajedno s drugim katolicima i kako bi mogla dobiti podršku.

U nedavnom intervjuu za ETWN je naglasila kako može dati tri savjete ženama koje se nađu u sličnoj situaciji:

Prvo, budući da je farmaceutkinja, potiče žene da uvijek potraže nekoliko liječničkih mišljenja prije donošenja odluke.

Zatražila je osam do deset mišljenja prije nego što je nastavila s liječenjem. Par liječnika joj je reklo da prekine trudnoću, a ona je objasnila da to uopće nije dolazilo u obzir jer se njezina dijagnoza ne bi promijenila. Moj plan liječenja nije se promijenio – bila ja trudna ili ne“.

Drugo, uputite svoje molitve našoj Gospi:

„Blažena Djevica Marija je netko tko zna kako je to tugovati kada je u pitanju vlastito dijete i strah”, naglasila je Jessica. „Dakle, ako odeš do nje, ona će uzeti tvoje strahove, donijet će ih svome sinu i molit će s tobom da te On izbavi i da donese svoju milost na tebe i tvoje dijete”.

Treće, prisjetite se patnja koje je Isus podnio za nas:

„Bez obzira radi li se o ubodu igle radi infuzije ili imate agoniju dok čekate rezultate pretraga, sjetite se njegove agonije u vrtu”, rekla je Jessica.

Zanimljivo je istaknuti da nakon što je Jessica rodila, pretrage su pokazale kako se rak nije proširio na druge organe ili limfne čvorove. Njezina nekoć smrtna dijagnoza sada je izlječiva.

Sina je nazvala Thomas Solanus, prema bl. Solanusu Caseyju. Njezin je slučaj predan u procesu kanonizaciju blaženog o. Solanusa Caseyja.

Ovdje možete pogledati potresno svjedočanstvo Jessice za „EWTN“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...