Petak, 19. travnja 2024.

ZLOSTAVLJANJE DJECE Desetogodišnji „trans-model“ ići će na operaciju kada napuni šesnaest godina

Desetogodišnje dijete, najmlađi transrodni model na svijetu, živi sa svojom transrodnom majkom i majčinim transrodnim partnerom i trebalo bi biti podvrgnut operaciji sa šesnaest godina.

Noella McMaher je nedavno privukla pažnju kao manekenka na tjednu mode u New Yorku. Dječak je navodno s dvije godine rekao roditeljima da je djevojčica.

Zatim je započeo društvenu tranziciju i predstavlja se kao djevojčica od četvrte godine. Ime mu je zakonski promijenjeno kada je imao sedam godina.

Noellina mama koristila je zamjenice u ženskom rodu kada je govorila o svome sinu i primijetila: „Ona bi odbijala nositi odjeću za dječake dok je bila tako mlada. Znala je što želi, ali nije imala riječi da to kaže… Trebala sam znati ranije, jer je mrzila sve povezana s muškarcima, pa sam je dovela u kliniku za rodna pitanja”.

Noella je navodno rekla medicinskim stručnjacima u dječjoj bolnici Lurie u Chicagu da je on djevojčica.

„Reduxx“ je otkrio da dijete živi sa svojom biološkom majkom i njezinim partnerom koji su isto tako transrodni. Noellina biološka majka, Dee McMaher, je aktivistica za socijalnu pravdu.

Treba napomenuti da je Noellina majka, Dee McMaher, „bila na hormonskoj nadomjesnoj terapiji i da je nedavno imala kozmetičku mastektomiju“ jer se „ona i njezina partnerica žena trenutno identificiraju kao trans muškarci“.

Na stranici zaklade Point, transrodne organizacije, stoji biografija Dee McMaher napominjući da je navedena „homoseksualna i transrodna osoba s iskustvom u zagovaranju prava LGBTQIA+ zajednice“.

U biografiji se McMaher opisuje sa zamjenicom „oni“ i kaže da je ona „posljednjih deset godina provela radeći kao edukatorica  zagovarajući prava transrodne djece i njihovih obitelji“.

Dee McMaher je rekla za „Chicago Parent“ da planira dati svoje dijete na operaciju promjene spola sa šesnaest godina nakon što dobije blokatore puberteta i hormone unakrsnog spola.

Dee McMaher i Noellin biološki otac, Timothy McCord, su razvedeni. McCord je uhićen i optužen za teško zlostavljanje djeteta prije šest godina. Dee McMaher je pokušao, ali nije uspio, McCorda optužiti za zločin iz mržnje, tvrdeći da je McCord slomio Noellinu ruku dok ju je pokušavao natjerati da obuče dječačku pidžamu.

Sada je Dee McMaher u vezi s drugom osobom koja se identificira kao transrodna.

Sinead Watson, detranziciona osoba, rekla je za „Reduxx“: „Ne mogu vjerovati da je ovo dijete afirmirano u suprotnom spolu u tako mladoj dobi. Ne mogu vjerovati da ovaj dječak smatra da je djevojčica od druge godine života. A zakonske promjene imena je bila napravljena sa šest godina? Cijeli ovaj slučaj je užasan”.

Watson je zaključio kako Noellina majka i njezin partner „forsiraju vlastite ideološke ideje ovom nevinome dječaku“ i rekao da operacije promjene spola treba promatrati kao „zlostavljanje djece“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...