Srijeda, 08. svibnja 2024.

Njemački kardinal Gerhard Müller posjetio Marka Houcka koji je uhićen zbog „pro life“ stava

U videu objavljenom na YouTubeu 12. listopada kardinal se vidi na trijemu obiteljske kuće Houck u okrugu Bucks, Pennsylvania, na mjestu na kojem je FBI priveo 48-godišnjaka. Njemački kardinal Gerhard Müller posjetio je dom i obitelj Marka Houcka, oca sedmero djece i pro-life aktivista kojeg je 23. rujna nekoliko agenata FBI-a uhitilo u ranim jutarnjim satima.

Kardinal Müller ranije je dao izjavu kojom je osudio uhićenje Houcka, kojeg je nazvao „miroljubivim ocem koji brani svog sina, brani pravo svake bebe na život”. „Progon dobrih ljudi uvijek je znak početka diktature i tiranije“, rekao je kardinal Müller u videu koji je objavila pro-life organizacija iFamNews.

„Ali Sjedinjene Američke Države uvijek su imale vodstvo za demokraciju, a demokracija ne funkcionira kada se ne poštuju osnovna životna prava i osobni integritet tijela i slobode”, nastavio je kardinal. „Mi smo građani država, a ne sluge nekih ideoloških vođa”. „Ovakva diktatura nije prihvatljiva i ovo je skandal. Oni Ameriku čine smiješnom u očima društva“, rekao je kardinal.

Kardinal Müller usporedio je postupke FBI-a s kineskom komunističkom policijom i upitao: „Kako se  moglo dogoditi ovakvo uhićenje u demokratskoj državi u kojoj je naravni zakon temelj američke nacije?“.

„Stoga, kao katolički biskup i rimokatolički kardinal, osuđujem ove postupke protiv nenaoružanih obitelji i protiv djece; da ih se terorizira“, rekao je kardinal. „Nema razloga i opravdanja za ovu brutalnu akciju protiv ovih mirnih obitelji”.

Kardinal Müller ustvrdio je kako da to se zapadne nacije mogu izjasniti protiv Putinova rata u Ukrajini „kada rade iste stvari koje prijete djeci. Kako je takvo nešto moguće?“. „Nadam se da će se američka vlada ispričati za ovaj brutalan čin protiv čovječanstva”, rekao je kardinal, a Mark Houck je odgovorio „Amen“.

Na videu se vidi kako kardinal Müller daje blagoslov Houcku, njegovoj ženi i djeci. Ukratko govoreći, Mark Houck rekao je da kada se FBI pojavio u njegovoj kući da ga uhiti, njegova jedina želja bila je da zaštititi svoju djecu.

„Radite meni što god želite, ali nemojte ih povrijediti“, rekao je Houck. Dodao je da su njegova djeca „prave žrtve u svemu tome”. „Ali mi imamo pobjedu u Kristu. Dolazimo do pobjede u Isusu“, rekao je Houck.

„Hvala vam što ste doveli kardinala Müllera da danas bude s nama, da blagoslovi našu obitelj, da izjavi da je uhićenje bilo pogrješno i da imamo njegovu punu podršku”, rekao je Houck u videu.

Houck se izjasnio da nije kriv za dva navodna kršenja federalnog zakona o slobodi pristupa klinikama (FACE). Datum suđenja zakazan je za 24. siječnja u Philadelphiji.

Kardinal Müller, umirovljeni prefekt Kongregacije za nauk vjere, kritizirao je Sinodalni put u Njemačkoj. Dana 6. listopada pojavio se na EWTN-ovoj emisiji The World Over s Raymondom Arroyom i govorio o nadolazećoj Sinodi o sinodalnosti.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...