Nedjelja, 28. travnja 2024.

Senzacionalno priznanje predstavnika Pfizera u vezi cjepiva

Dana 12. listopada član Europskog parlamenta Rob Roos iz Nizozemske objavio je tweet o svome pojavljivanju na Fox Newsu. Roosa je intervjuirao Tucker Carlson o njegovim pitanjima upućenim predstavniku Pfizera tijekom sastanka odbora u Europskom parlamentu. Roos je pitao sljedeće: „Je li Pfizer COVID cjepivo testirano na zaustavljanje prijenosa virusa prije nego što je došlo na tržište?“.

Janine Small, izvršna direktorica tvrtke Pfizer, odgovorila je „ne“ i objasnila: „Moramo se kretati brzinom znanosti razumijevajući što se događa na tržištu“.

Prisjećajući se interakcije između R. Roosa i J. Smalla Tucker Carlson je komentirao: „To je brzina kojom se krećete prebrzo da biste se bavili znanošću i samo se nadate najboljem“. Carlson je potom upitao Roba Roosa je li unaprijed znao što će predstavnik Pfizera reći. Roos je odgovorio: „Bio je to zaista poseban trenutak. Pfizer je prvi put priznao da cjepivo nije testirano na zaustavljanje prijenosa virusa kada je došlo na tržište“.

Roos je u emisiji naglasio da će ovo priznanje imati ogromne implikacije. Podsjetio je gledatelje da su vlade diljem svijeta koristile metode krivnje kako bi natjerale mlade ljude da uzmu cjepivo. Još je gore bilo, objasnio je Roos: „…kada su mnoge vlade, uključujući i moju, zapravo uvele takozvane COVID putovnice. Te su putovnice uvjetovale pristup mnogim institucijama u društvu; oni koji se nisu htjeli cijepiti izgubili su taj pristup, nisu mogli posjetiti restoran ili teretanu, a sve u ime javnog zdravlja“.

Drugi zastupnik u Europskom parlamentu, Mislav Kolakušić, nazvao je 12. listopada „nabavku 4,5 milijardi doza cjepiva protiv COVID-a 19 za 450 milijuna stanovnika Europske unije najvećim korupcijskim skandalom u povijesti čovječanstva”.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...