Četvrtak, 18. travnja 2024.

STRAŠNO! Novozelandski biskupi promiču LGBTIQ+ ideologiju u smjernicama za katoličke škole

Novozelandski katolički biskupi izdali su novi dokument o „seksualnoj raznolikosti“ za katoličke škole, koji LGBT zagovornici hvale zbog promicanja LGBT osoba koje imaju „obiteljski život pun ljubavi“.

Nove smjernice, pod naslovom „Aroha and Diversity in Catholic Schools“ objavljena je ranije ovog mjeseca i namijenjena je promicanju „suosjećanja, poštovanja i osjetljivosti u katoličkim školama i fakultetima u pogledu seksualne raznolikosti“.

Kao što je primijetila Novozelandska konferencija katoličkih biskupa (NZCBC), smjernice će utjecati na 66.000 učenika upisanih u 235 katoličkih škola diljem zemlje.

Politika snažno promiče ideju „dobrodošlice“ i poticanje učenika da „budu ono što jesu“, uključujući i one koji se identificiraju kao pripadnici LGBTIQ+ zajednice.

U uvodu dokumenta navodi se da bi škole trebale prenositi „autoritativno katoličko obrazovanje u područjima posebnih ideologija“ – uključujući i „ljudske seksualnosti“. Međutim, dokument zatim nastavlja promicati prihvaćanje i uključivanje LGBT ideologije kao naizgled dijela Crkve.

„Pojedinci i skupine unutar Katoličke Crkve imaju stavove i iskustava u vezi s LGBTIQ+ pitanjima”, napisali su biskupi, predvođeni kardinalom Johnom Dewom, nadbiskupom Wellingtona i predsjednikom Novozelandske konferencije katoličkih biskupa. „Naša katolička zajednica uvijek je bila raznolika, s vjerom ispunjenim ljudima koji žive živote koji uključuju niz seksualnih orijentacija, izražavanja i obiteljskog života punog ljubavi. Svi oni su dio Crkve”.

Čini se da smjernice promiču LGBT „odnose“, pokazujući da sve dok se promiče crkveno učenje o području „ljubavnih, predanih odnosa“, katolici mogu „imati niz stajališta o tome kako razumjeti i tumačiti što je predani odnos”.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...