Petak, 29. ožujka 2024.

Talijanski biskupi pozivaju Giorgiju Meloni da se bavi migrantima

Meloni, prva žena na funkciji premijera Italije, izabrana je ovog mjeseca značajnom razlikom, nakon što se kandidirala zagovarajući ekonomske reforme, regulaciju imigracija, obranu nacionalnog suvereniteta i uključenost roditelja u nastavni plan i program škola njihove djece.

U svojoj čestitki kardinal Zuppi nazvao je pobjedu premijerke Meloni „povijesnom“, dok je iznio viziju talijanskih biskupa za rad njezine vlade.

Među ključnim izazovima kojima se treba pozabaviti mons. Zuppi naveo je „siromaštvo, demografsko smanjenje stanovništva, zaštitu starijih osoba, neravnoteže između ekonomije i ekologije, ekološku tranziciju, energetsku krizu, nezaposlenost, mlade, te gostoprimstvo i integraciju migranata“.

Mons. Zuppi istaknuo je potrebu za „pojednostavljenjem birokratskih procedura” kao i „reformom demokratskog uređenja države i izbornog zakona”.

Kardinal je potaknuo premijerku Meloni da radi „u punom skladu s Europskom unijom” glede rješavanja rata u Ukrajini, te da ustraje „u neizbježnoj i hitnoj potrazi za pravim putem koji može konačno dovesti do mira”.

Na kraju čestitke, mons. Zuppi uvjerio je novu premijerku da će se Katolička Crkva u Italiji uključiti u „konstruktivan dijalog” s njezinom administracijom, „nadahnuta isključivo željom da pridonese težnji za općim dobrom zemlji i zaštiti nepovredivo prava osobe i zajednice”.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...