Četvrtak, 25. travnja 2024.

YouTuber razotkrio mračnu stranu kontracepcijskih pilula!

Dr. Eric Berg, kiropraktičar i stručnjak za prehranu s više od osam milijuna pretplatnika na YouTubeu, objavio je YouTube video s raspravom o mračnoj strani kontracepcijskih pilula dok je razotkrivao negativne učinke koje pilula ima na žene.

„U kontracepcijskim pilulama zapravo nema pravog estrogena ili progesterona“, rekao je dr. Berg. „Ono što imate sintetička je verzija izmijenjena na način da oponaša estrogen i progesteron“. Dr. Berg nadalje je rekao kako žene ne shvaćaju da zamjena prirodno proizvedenog estrogena i progesterona umjetnom verzijom može dovesti do raznih komplikacija.

Među brojnim zdravstvenim rizicima kontracepcijska pilula može povećati rizik od srčanog udara, krvnog tlaka, moždanog udara, krvnih ugrušaka, raka dojke, demencije, depresije, akni, promjena raspoloženja i čak može potaknuti autoimune bolesti.

Berg je dalje objasnio da je to opasna stvar jer žene, za razliku od muškaraca koji proizvode testosteron svaki dan, proizvode potrebne hormone u „dva velika skoka“. To jest, umjesto da svakodnevno proizvode potrebne hormone, žene proizvode hormone u dvije točke tijekom svog ciklusa, u jednoj u kojoj vide povećanje estrogena, a u drugoj u kojoj vide povećanje progesterona.

Berg kaže da su dugoročni učinci uklanjanja prirodnih hormona iz ženskog tijela prilično opasni, jer negativno utječu na menopauzu, funkciju kostiju pa čak i na dugovječnost.

Video možete pogledati ovdje:

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...