Srijeda, 19. lipnja 2024.

PREPORUČAMO: Edukacija novih voditelja programa Teen STAR

Uskoro počinje novi ciklus edukacije voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja Teen STAR u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Pozivaju se angažirani suradnici iz župa i zajednica mladih, sadašnji i budući roditelji, vjeroučitelji i ostali odgojitelji da se kroz ovu edukaciju stručno osposobe za provođenje programa Teen STAR i općenito za rad s mladima i njihov kvalitetniji odgoj na području spolnosti.

„Kriza braka i obitelji u današnjem društvu posljedica je neshvaćanja pravog i cjelovitog značenja spolnosti i ljubavi tj. nedostatka ispravnog spolnog odgoja. Djecu i mlade sve više ‘odgaja’ internet, dok roditelji vrlo malo razgovaraju s njima o tim temama. Upravo su mladi meta sve agresivnije LGBT propagande i rodne ideologije, kao i ostalih medijski eksponiranih protukršćanskih stavova i programa“, poručuju iz udruge za cjeloviti spojni odgoj Teen STAR..

Kroz cjeloviti i interaktivni pristup i razgovor o svim temama vezanim za spolnost, Teen STAR je u svom 25-godišnjem provođenju u Hrvatskoj pokazao brojne rezultate i plodove kod mladih u župama, školama, obiteljima itd.

„Pozivamo Vas da se uključite, unatoč drugim obvezama i angažmanima, jer će upravo ova edukacija obogatiti i Vas osobno i Vaše djelovanje! Župnici Zagrebačke nadbiskupije dobili su službenu obavijest i molbu da pronađu suradnike iz župe za edukaciju, pa Vas molimo da stupite s njima u kontakt. Također Vas molimo da nam se javite radi dogovora s katoličkim i ostalim školama te zajednicama mladih. Proslijedite ovaj poziv svima koji bi mogli biti zainteresirani, hvala i srdačan pozdrav!“, stoji u priopćenju udruge za cjeloviti spolni odgoj Teen STAR koje potpisuje Kristina Pavlović.

Edukacija Teen STAR voditelja u Zagrebu (jesen-zima 2022/23)

–      termini: 26. studenoga i 3. prosinca 2022. te 14. i 21. siječnja 2023. (4 subote od 9 do 19h)

–      mjesto: Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29a u Zagrebu

–      kotizacija za cijeli tečaj: 300 kn (40 eura) po sudioniku – uključeni materijali i okrjepa za pauze

–      prijave: najkasnije do 21. studenog 2022. putem obrasca za prijave

–      za provođenje programa u župi (ili školi) prijave u dogovoru sa župnikom (ili ravnateljem)

–      potreban barem jedan ženski i muški voditelj u timu

–      dodatni upiti na [email protected]

Više informacija o programu, edukaciji i voditeljima: Teen STAR informacije – listopad 2022.pdf

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...