Nedjelja, 28. travnja 2024.

Pretili transrodni muškarac osvojio titulu organizacije Miss America

Transidentificirani muškarac postao je prvi transrodni nositelj titule unutar Organizacije Miss Amerike nakon što je okrunjen kao Miss Greater Derry 2023. na izboru ljepote u nedjelju u New Hampshireu.

Kao pobjednik nedjeljnog večernjeg izbora, Brían Nguyen bit će dobitnik stipendije Miss Greater Derry zajedno s krunom i titulom.

„U 100-godišnjoj povijesti Miss Amerike, službeno sam postala prva transrodna nositeljica titule unutar Organizacije Miss Amerike“, rekla je Nguyen u objavi na Instagramu.

„Nema riječi koje mogu opisati osjećaj da imam priliku služiti svojoj zajednici i predstavljati svoju zajednicu po prvi put na Miss New Hampshirea. Velika mi je čast što sam okrunjena za vašu novu Miss Greater Derry 2023. i oduševljena sam što vam mogu svima pokazati što imam u rukavu. Ovo će biti nevjerojatna godina”.

Izbor za stipendiju Miss Greater Derry preliminarni je događaj izboru za Miss NH i Miss Amerike. Web stranica za program nije ažurirana, ali potencijalnim natjecateljima u natjecanju 2017. rečeno je da će se natjecati u 10-minutnom intervjuu, prezentaciji talenata, prisutnosti i držanju u večernjoj odjeći te o njihovoj „fizičkoj spremnosti” u natjecanju u kupaćim kostimima. Nije jasno je li se konkurencija od tada promijenila.

Odgovor na društvenim mrežama bio je mješovit. Na Facebooku je Nguyen opisan kao „ikonski i stvaratelj povijesti”, dok su neki na Twitteru istaknuli da je biološki muškarac oduzeo stipendiju mladoj ženi.

Prema fotografijama koje se dijele na društvenim mrežama čini se da je procjena fizičke spremnosti u natjecanju u kupaćim kostimima i dalje na dnevnom redu, no čini se da je pojam fizičke spremnosti redefiniran zajedno s riječju žena.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...