Srijeda, 17. travnja 2024.

Pogani u Teksasu uzvikivali pozdrave sotoni, katolici uzvratili krunicom!

Pripadnici organizacije „Satanic Temple“ sudjelovali su u tzv. Festivala Pagan Pride Festivalu u Teksasu. Organizirali su ritual „krštenja“ za lokalne pogane, popraćen povicima „zdravo sotono“. Biskup Joseph Strickland od Tylera pridružio se katoličkom molitvenom skupu.

Kako javlja nezavisni reporter Tayler Hansen, objavljujući kratke snimke na svom Twitteru, sotonisti su tijekom festivala izložili svoj šator. Poganima koji su se približavali označili bi obrnuti križ na čelu i uzvikivali „živio Sotona“. Ovo je bila sotonistička ceremonija „nekrštenja“ . Konačno, potvrde o prihvaćanju ovog „anti-sakramenta“ prodane su za 10 dolara. Ova je ceremonija, prema priopćenju Sotonskog hrama, trebala predstavljati „ritualno, pročišćavajuće oslobađanje i prekid veza s postojećom religijskom dogmom“.

Suprotstavljajući se ovom mračnom događaju, katolici i konzervativni protestanti okupili su se kako bi zajedno molili i pokazali svoju privrženost prisutnosti Boga, a ne sotone, u javnom životu.

Prosvjednicima se pridružio i biskup Joseph Strickland, biskup biskupije Tyler iz Texasa, poznat po svojoj hrabrosti da se suprotstavi moralnom zlu koje prijeti Crkvi i društvu. Molila se je krunica na trgu gdje se održavao festival.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...