Nedjelja, 05. svibnja 2024.

Zagreb: Nepokošeni zeleni grad kojim idu divlje svinje i zmije

Više od dvije godine prošlo je od lokalnih izbora na kojim je platforma-sekta Možemo preuzela upravljanje Zagrebom. Sveto nas pismo uči da sve treba prosuđivati prema plodovima: prema plodovima ćete ih njihovim prepoznati. A koji su to plodovi politike sekte Možemo u Zagrebu?

Kad su u pitanju ključna komunalna i infrastrukturna pitanja njihov se rezultat svodi na nulu. Niti jedan ključni komunalni problem do sada nije riješen. Spominje se tek izgradnja stadiona, a čini se da će se tu poslovi dodjeljivati „po babi i stričevima“ baš kao u vremenu Milana Bandića.

Greta će biti zadovoljna

Komunisti su snimali filmove o „nepokorenom gradu“, no čini se da se Zagreb pretvorio u nepokošeni grad. Trava je toliko visoka da bi glavni grad Hrvatske uskoro mogao postati pogodan za proizvodnju baliranog sijena.

Tko zna, možda je to novi način borbe protiv klimatskih promjena? Ana Ješovnik ne dvoji: „Rjeđom košnjom trave u Zagrebu borimo se protiv klimatskih promjena“. Tako se i Galileo iz Malog mista borio protiv kapitalizma svojim – neradom!

„Nepokoreni grad“ bila je jugoslavenska dramska serija. A snimljena je u to vrijeme i serija „Kuda idu divlje svinje“. Sada je i poznato kuda idu: idu u Zagreb. Mirno šeću zagrebačkim kvartovima. Ne obazirući se na rodno neutralne semafore. A po gradu se može uočiti i sve više zmija.

Ako se ovako nastavi, Zagreb bi se mogao pretvoriti u pravi zvjerinjak. Građani Zagreba tako će se vratiti prirodi, a zadovoljna će biti i Greta Thunberg. Tomislav Tomašević nagradu za gretenizam mogao bi primiti iz njezinih časnih ruku. A možda dobije i nagradu za inovativno zbrinjavanje otpada? Iako je svoj predizborni program sekta Možemo dobrim dijelom temeljila na programima zbrinjavanja otpada, čini se da im ni taj posao ne ide odveć od ruke. Kao ni ažurna košnja.

Na putu propadanja

Trava je u Zagrebu vrlo visoka, ali ne toliko da se ne bi vidjeli rodno neutralni semafori. Oni moraju biti neutralni kako se ne bi uvrijedile „osobe koje menstruiraju“ ili pak neki transrodni muškarac. Oni su ti koje nova vlast preferira. Roditelji i djeca nisu u fokusu možemosa. Čim su došli na vlasti ovi su ukinuli mjeru roditelj odgojitelj, a zabranjuju i zastave Hoda za život.

Za zelene fundamentaliste svako novo dijete predstavlja nekoliko novih tona ugljičnog dioksida, a glavni uzročnik svih problema svijeta je „bijeli heteroseksualni muškarac na poziciji moći“. Zastave Hoda za život ne mogu, ali su poželjne „klupice tolerancije“ i LGBT zastave. Oko kojih obilaze divlje svinje.

Možda se divlje svinje uskoro prošeću i do Trga Republike Hrvatske koji bi možemosi najradije natrag preimenovali u Trg maršala Tita. Ipak je maršal vješto tamanio divlje svinje i druge živine…

Na stranu ironija, u mnogim europskim gradovima u kojima je zelena ljevica preuzela vlast posljedice su bile katastrofalne. Sudeći po dosadašnjim politikama sekte Možemo, čini se da je i Zagreb na istom putu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...