Srijeda, 01. svibnja 2024.

V. Batarelo: Na izborima tražite „pro-life“ kandidate

Pro-life pokret u Hrvatskoj (za prava nerođenih) mnogo je napravio u zadnjem desetljeću, ali još se mora mnogo poraditi na osvještavanju ljudi u politici o važnosti zaštite prava nerođene djece.

Jedan od glavnih ciljeva cijelog pokreta je mijenjati zakone koji će braniti pravo nerođenih da se rode, u svim situacijama bez iznimke. A zakone donese političari u Hrvatskom saboru na poticaj nas iz civilnog društva.

Za koga sada glasovati?

I sada je predizborno vrijeme. Očito je da imamo još mnogo posla da pravo na život postane jedno od nosećih izbornih stupova kod političara koji kažu za sebe da su konzervativni, demokršćani ili katolici.

Ovdje mislim na stranke u koalicijama s Domovinskim pokretom i Mostom, a i možda i koji zalutali u HDZ-u (koji je kao stranka odavno otišao na mračnu stranu što se tiče kulture života i obitelji).

S druge strane ljevica i globalisti su nedvosmisleni i ujedinjeni za “pravo” na ubijanje nerođene djece.

Nažalost, s te „naše“ strane postoje različiti tipovi političara što se tiče pitanja abortusa i prava na život:

  1. oni koji jednostavno ne znaju (intelektualna lijenost);
  2. oni koji misle da abortus nije tako važna tema, ali druge nacionalne teme jesu (kakva je to Hrvatska koja ubija svoju djecu?);
  3. oni koji čak misle da je abortus neko „pravo žene“(feministička indoktrinacija);
  4. oni koji su protiv abortusa, ali ne bi „zabranjivali“(a zašto imamo zakone onda?), i misle da se sve može kroz riješiti kroz „senzibiliziranje“ (to je u biti izgovor kako ne bi ušli u konfrontaciju ili bili etiketirani od svojih lijevo-liberalnih „frendova“);
  5. oni koji su protiv abortusa, to jest za život i taj bi nerođeni život zakonski zaštitili te bi istovremeno pomogli ženama koje su to mislile napraviti.

Za pro-lifere i praktične katolike treba tražiti političare koji su za opciju broj 5. Sve ostalo su kompromisi koji izravno ugrožavaju život nerođene djece.

I kakvo je stanje prije ovih izbora? Ima sjajnih i žalosnih primjera.

Vidi se da stranke i koalicije nemaju jedinstveni stav, svatko vuče na svoj mlin. To nije dobro. Glasače se zbunjuje (naročito katolike), a nerođena djeca i dalje bivaju ubijena.

Evo samo nekolicina primjera iz zadnjih par dana i to od DP-a i Mosta.

  • Branka Lozo iz DP-a, otvoreno i nedvosmisleno protiv abortusa ✅
  • Marija Selak Raspudić iz Mosta, otvoreno za „pravo“ žene na abortus ❌
  • Tomislav Josić iz DP-a, otvoreno za „pravo“ žene na abortus ❌
  • Nino Raspudić, protiv abortusa i za kulturu života ✅
  • DP ima u svom službenom programu zaštitu života od začeća do prirodne smrti ✅
  • Most nema ništa napisano o pravo na život za nerođene. ❌

Zaključak

Tražite pro-life kandidate.

Tražite u vašim omiljenim strankama, to jest na njihovim listama kandidate koji su nedvosmisleno pro-life (za život) i glasujte za njih. Radite pritisak na stranke.

Pišite čelnicima vaših omiljenih stranaka i recite im što mislite i napomenite da pro-life teme moraju biti mnogo više zastupljene i da svaki kandidat mora jasno govoriti u istom smjeru za život nerođenih. Njihovi politički programi moraju braniti nerođeni život.

Zajednički radimo da sljedeće izbore pravo na život bude jedno od glavnih tema…

Vi i mi u civilnom društvu moramo se još više založiti za pro-life teme i zaštitu nerođenih u naredne četiri godine, tako da upravo to sljedeće izbore bude među glavnim temama kada se biraju kandidati.

A bilo bi i dobro da i službena Crkva puno više i jasnije progovara o zaštiti života i javno pozdravi one političare koje to ističu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...