Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Biskupi iz EU-a snažno se protive pobačaju: Pišu o ljepoti majčinstva i istinskim pravima žena

Biskupi iz zemalja Europske unije prosvjeduju protiv priznavanja pobačaja kao tzv. ljudskog prava. Uoči glasovanja u Bruxellesu o uvrštavanju zakonitosti ubijanja nerođene djece u Europsku povelju o temeljnim pravima, biskupi su istaknuli da je takva ideja čista ideologija.

Biskupi iz Europske unije povezani s organizacijom COMECE priopćenjem su istaknuli kako je ljudski život svet te se, bez obzira na stupanj razvoja, ne može povrijediti. Biskupi su se oglasili 9. travnja, dan nakon objave vatikanske deklaracije Dignitas infinita, kojom se nedvosmisleno osuđuje legalizacija pobačaja kao dubokog moralnog poremećaja i očitovanja nesposobnosti razlikovanja dobra od zla.

Dužnosnici COMECE-a istaknuli su da se čovječanstvo mora angažirati u potpori ženama, ali to mora biti popraćeno proklamiranjem prava na život, a ne ideološkim promicanjem pobačaja. Isto su  tako podsjetli kako je biti majka veliki dar za same žene i za cijelo društvo; majčinstvo se nikada ne smije smatrati nečim što vas osobno, društveno ili profesionalno ograničava.

„Promicanje i omogućavanje pobačaja ide u suprotnom smjeru od stvarne podrške ženama i njihovim pravima”, istaknuli su. Istaknuli su da kao što treba poštivati ​​živote migranata, starijih osoba i osoba s invaliditetom, treba poštivati ​​i nerođenu djecu. Također su se protivili nametanju jedne ideologije svima u Europi, pozivajući na poštivanje različitosti europskih kultura i tradicija.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...