Srijeda, 08. svibnja 2024.

Civilizacija smrti u Nizozemskoj: Zdrava 28-godišnjakinja bit će podvrgnuta eutanaziji zbog  „duševne patnje“

Cijeli svijet komentira slučaj izvjesne Zorayi ter Beeka, fizički zdrave 28-godišnjakinje iz Nizozemske, koja je dobila dopuštenje da počini samoubojstvo uz sudjelovanje liječnika. Odluka je donesena na temelju  „duševne patnje“ koju je žena iznijela pred liječnicima.

Unatoč fizičkom zdravlju, mlada je žena dobila dopuštenje za tzv. eutanaziju zbog dijagnosticiranih psihičkih problema poput autizma, depresije ili granične osobnosti.

Zoraya, međutim, svoj život ne namjerava završiti skromno, već je svoju odluku javno obznanila objavom u medijima. „Moje je ime Zoraya i imam 28 godina. Živim u Nizozemskoj, a nedavno je moj zahtjev za eutanaziju zbog psihičkih poteškoća razmotren pozitivno”, izjavila je u videu objavljenom na The Free Press.

Cijeli je postupak već pomno isplaniran i bit će izveden u svibnju. „Otići ću u onaj svijet na kauču u dnevnoj sobi. Doktoru se stvarno ne žuri. Nije kao da dođu i kažu: ‘Molim vas, lezite’. U većini slučajeva prvo je na redu šalica kave za smirivanje živaca i stvaranje ugodne atmosfere. Zatim slijedi pitanje jesam li spremna. Ja ću sjesti na kauč. Nakon toga će me ponovno pitati jesam li sigurna te će pokrenuti proceduru i poželjeti sretan put. Ili, u mom slučaju, lijepo odspavati, jer mrzim kad ljudi kažu: ‘Siguran put’. Ne idem nigdje“, kaže Zoraja.

Osim toga, mlada je Nizozemka odlučila da želi da se njezino tijelo spali, a pepeo rasprši na određeno mjesto.

Tako civilizacija smrti dobiva još jedno polje za svoju žetvu. Ovoga se puta radi se o mladoj osobi i to u punoj tjelesnoj snazi, koja ne boluje ni od kakve neizlječive tjelesne bolesti, što je do sada bio izgovor za samoubojstva uz sudjelovanje liječnika.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...