Utorak, 19. ožujka 2024.

Svećenik potpuno izliječen od tumora nakon posjeta Lourdesu

Vlč. John Hollowell potpuno je izliječen od tumora na mozgu nakon što je otišao na hodočašće u svetište Gospe Lurdske u Francuskoj. Tumor se počeo razvijati prije nekoliko godina, nedugo nakon što je svećenik molio za milost trpljenja u ime žrtava svećeničkog seksualnog zlostavljanja.

Kada je vlč. Hollowellu prvi put dijagnosticiran tumor (2020.), rekao je da bolest vidi kao odgovor na molitvu koju je uputio nakon brojnih skandala svećeničkog zlostavljanja maloljetnika (od skandala u Bostonu, pa sve do skandala sa sada bivšim kardinalom McCarrrickom).

Na jednoj društvenoj mreži svećenik se osvrnuo na svoju bolest sljedećim riječima: „Zamolio sam Boga 2018., ako je njegova volja, da mi udijeli dio križa koji ću nositi za žrtve svećeničkog zlostavljanja… Osjećam da je to križ, i ja ga dragovoljno prihvaćam. Volio bih imati popis žrtava svećeničkih zlostavljanja za koje bih mogao moliti svaki dan. Želio bih svaki dan svog oporavka/kemoterapije/zračenja posvetiti vrijeme u molitvi pet do deset žrtava svećeničkog zlostavljanja, a ako je moguće, čak napisati poruku u kojoj ću ih obavijestiti o mojim molitvama”.

Vlč. Hollowell je otišao na svoju prvu operaciju s popisom oko sto sedamdeset imena žrtava svećeničkog zlostavljanja za koje je molio i ponudio svoje patnje. U mjesecima nakon prve operacije su uslijedile druge operacije koje nisu promijenile njegovo zdravstveno stanje, a sam svećenik svjedoči da ponekad nije mogao služiti sv. misu. Kad su mu liječnici rekli da nije izliječen, odlučio je ponuditi svoj život Bogu kao naknadu za počinjene grijehe svećenika i žrtve zlostavljanja.

„Tada sam odlučio da, ako se agresivni tumor vrati… Samo ću pustiti sve da ide svojim tokom“, objasnio je vlč. Hollowell. „Ako je volja Božja, spreman sam i umrijeti, ne bojim se, jer imam mir“.

Zatim je svećenik hodočastio u Lourdes, svetište poznato po čudesnoj ljekovitoj moći izvora vode koji je nastao nakon ukazanja Gospe svetoj Bernadeti. U Lourdesu je Hollowellov tumor na mozgu u potpunosti nestao.

Objavljujući vijest o svome ozdravljenju na internetu, svećenik je izrazio duboku zahvalnost Bogu i rekao kako se nada da će njegovo svjedočanstvo poslužiti vraćanju duša u Crkvu.

Osvrćući se na riječi svetog Petra, svećenik je rekao da kršćanin nalazi konačnu sreću u patnji poput Krista, u ljubavi prema drugima. „Krist je trpio za nas, ostavljajući nam primjer koji trebamo slijediti, a mislim da je Crkva oduvijek shvaćala da to znači kako trebamo trpjeti i za druge ljude, nasljedujući Krista, i u tome ćemo pronaći konačnu sreću i ispunjenje”.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...