Petak, 29. ožujka 2024.

Znate li koja je katolička aplikacija “najskidanija” na Appe Storeu?

Papa Benedikt XVI. je za 45. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija (2011.) rekao kako su novi oblici napredne komunikacije „odraz našeg dioništva u komunikacijskoj i ujedinjujućoj ljubavi Boga, koji od čitava čovječanstva želi učiniti jednu obitelj”. Papine riječi i danas potiču mlade katolike – digitalnu generaciju – da promiče katoličanstvo na društvenim mrežama.

To je bila misao vodilja trojici bivših studenata (Alexa Jonesa, Alessandra DiSanta i Ericha Kerekesa) Sveučilišta Notre Dame u South Bendu, u Indijani. Oni su početkom 2018. odlučili pokrenuti molitvenu aplikaciju koja je do nedavno bila nepoznata široj javnosti. Vjerojatno nagađate da se radi o aplikaciji Hallow, i imate pravo.

Prošlog tjedna je ova molitvena katolička aplikacija “pobijedila“ TikTok, Google i druge važne aplikacije jer je bila jedna od “najskidanijih“ aplikacija na App Storeu. Razlog zašto je porastao interes za ovu aplikaciju je korizma, ali i promocija koju je napravio glumac Mark Wahlberg. Za vrijeme intervjua na NBC-evom Today Showu govorio je o aplikaciji Hallow.

Među prvima je o uspjehu ove aplikacije izvijestio Western Journal. U članku su istaknuli da je aplikacija Hallow sredinom prošlog tjedna bila na trećem mjestu na popisu najskidanijih besplatnih iPhone aplikacija. Do subote je aplikacija Hallow pala za samo jedno mjesto i zauzela četvrto mjesto, odmah iza kineske špijunske aplikacije TikTok.

Na Twitter profilu tvorci aplikacije pozivaju korisnike da „mole s milijunima širom svijeta do Uskrsa”. Inicijativi su se priključili Mark Wahlberg, Jim Caviezel, vlč. Mike Schmitz itd. Cilj aplikacije je da postane glavna digitalna molitvena platforma za katolike širom svijeta.

Izvršni direktor tvrtke Hallow, Alex Jones, rekao je da Bog preko ove aplikacije „čini nešto nevjerojatno“. Zaključivši da pri osnivanju aplikacije nije mislio da će „imati ovoliko ljudi iz cijelog svijeta okupljenih u molitvi“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...