Petak, 19. travnja 2024.

Nadbiskup Cordileone: Pobačaj predstavlja štovanje Sotone

Mons. Salvatore Cordileone, nadbiskup San Francisca, tijekom nedavne konferencije govorio je o duhovnom ratu koji se odvija među nama. Ustvrdio je da pogansko štovanje “boga“ Moloha – feničkog “boga sunca” – u mnogočemu podsjeća na današnje štovanje Sotone. “Bogu“ Molohu su Feničani žrtvovali prvorođenu djecu jer su vjerovali da će tim genocidnim činom uspjeti otkloniti zlo i smrt.

Nadbiskup je tijekom izlaganja na konferenciji rekao sljedeće o poganskoj formi štovanja: „u određenom smislu, na jedan novi način oživljava štovanje Sotone, pobačaja i žrtvovanje (djece)“. Napomenuo je kako su sotonisti uspjeli osporiti teksaški novi pro-life zakon o otkucajima srca koji je dopuštao privatne tužbe protiv pojedinaca koji su omogućili pobačaje. Također, uz pomoć lobista uspjeli su dovesti u pitanje pro-life zakone u Indiani i Missouriju.

Također, mons. Cordileone je napore LGBTIQ+ aktivista da izbrišu (biološke) razlike između muškaraca i žena nazvao demonskim. 

Nadbiskup je rekao sljedeće o LGBTIQ+ pokretu: „Dakle, vidite, ovo je brisanje Božje slike s lica Zemlje. Dakle, nije neka vrsta retorike ili poetskog pretjerivanja nazvati pokret demonskim; kada to doslovno jest. Dakle, moramo se angažirati. Moramo se angažirati i na druge načine: politički, aktivistički i edukativno… Sve to, ali najviše kroz naše duhovne ruke (molitvu)”.

Pravovjerni prelat također je pozvao na molitvu. „Moramo živjeti, a živjeti znači vratiti se duhovnim izvorima koje nam Bog daje kroz molitvu, a posebno kroz molitvu krunice. Znamo da đavao mrzi krunicu; on mrzi našu Blaženu Majku (Mariju). Molite krunicu svaki dan, molite je u obiteljima barem jednom tjedno“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...