Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Francuskoj je snimljen novi film o životu Majke Terezije

Udruga SAJE production objavila je vrlo dirljiv dokumentarac koji pokazuje dosad neviđene  informacije iz arhiva Misionarki ljubavi. Otkriva neumornu predanost koju je Majka Terezija pokazala tijekom svoga života da bi služila Kristu i siromasima, i mnogi od tih trenutaka prikazani su u ovom filmu. Među raznim dirljivim trenucima koji prate život utemeljiteljice Misionarki ljubavi, meni je osobno najdraži njezin govor nakon što joj je 1979. dodijeljena Nobelova nagradu za mir. Govor možete pogledati u nastavku članka.

Ali da se vratimo na film. Prije nekoliko dana je u Parizu (20. travnja) premijerno prikazan film „Majka Terezija, nema veće ljubavi“ („Mère Teresa, il n’y a pas de plus grand amour“) – u prisustvu vlč. Briana, koji je bio postulator kauze za kanonizaciju Majke Terezije. U nastavku članka možete pogledati trailer za novi film.

Film je nastao dvadeset pet godina nakon smrti Majke Tereze iz Kalkute, sniman je na pet kontinenata i ovaj dokumentarni film otkriva ne samo tko je bila Majka Tereza, nego i kako se njezina jedinstvena vizija služenja Kristu u siromasima nastavlja ostvarivati. Redatelj ovog dokumentarnog filma je David Naglieri.

Na platformi Cuult, uz pomoć katoličkog bratstva Kolumbovi vitezovi, film će biti online prikazan 29. travnja u Sjedinjenim Američkim Državama. Nadam se da će film doći i u naša kina, što je malo vjerojatno, ali nije nemoguće.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...