Petak, 26. travnja 2024.

Majka Božja pomogla naći Isusov kip u Lukavcu

Mnoge stanovnike Lukavca, sela kod Velike Gorice, rastužio je prizor koji su zatekli 17. svibnja. Naime, netko je noć prije oštetio i ukrao kip Isusa s drevnog križa, koji se nalazio na križanju Tratinske i Dolenjske ulice. Čin oskvrnuća križa je još teži zbog činjenice da je počinitelj pokidao kip – na križu su ostale samo Isusove ruke, a ukrao je korpus.

Ovako je izgledao križ u Lukavcu nakon oskvrnuća.

Župnik župe Majke Božje Fatimske, Josip Žagar, komentirao je oskvrnuće za portal VGdanas: „To se dogodilo noćas (16. svibnja)… Riječ je o drvenom korpusu koji je već dugo u župi, nekada je bio kod crkvenog tornja, kasnije je prebačen u Tratinsku ulicu kod Društvenog doma. Čekamo policiju koja će obići lokaciju, ali eto, žalosno je to što se dogodilo“.

Župnik i župljani Lukavca su odlučili nakon nemilog događaja moliti za počinitelja i nakon tri dana molitve (21. svibnja) počinitelj je putem posrednika otkrio lokaciju na kojoj je sakrio Isusa. Kip je pronađen u kanalu preko puta Društvenog doma u Lukavcu.

U nedjelju je župnik Josip Žagar potvrdio internetskom portalu VGdanas da je „tri dana župna zajednica Majke Božje Fatimske u Lukavcu molila za počinitelja da što prije dođe k sebi te da Isus opet dođe na svoje mjesto“. Zagovorom Majke Božje pronađen je kip!

U galeriji možete vidjeti kako je kip izgledao nakon što su ga pronašli.

Podsjećamo naše čitatelje da se nalazimo u Marijinom mjesecu – svibnju. Preporučujemo im za duhovno štivo knjigu „Fatima – poruka tragedije ili nade?”. Knjigu je napisao poznati mariolog Antonio A. Borelli u vrlo pristupačnom načinu pisanja, i u njoj ćete pronaći cjelovitu obradu fatimske poruke, nadopunjenu nakon objave Treće fatimske tajne.

Knjigu naručite na našoj stranici: fatima.hr

Gospo Fatimska, moli za nas!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...