Utorak, 23. travnja 2024.

Vandali oskvrnuli kapelicu Gospe Fatimske i ukrali hostije

U ranim jutarnjim satima 24. svibnja neidentificirane osobe oskvrnule su kapelicu Gospe Fatimske u malom naselju Campuzano, smještenom otprilike na pola puta između Manague i Masaye u Nikaragvi. Župnik župe sv. Ane, kojoj pripada kapelica, izvijestio je da se „svetogrđe sastojalo od provaljivanja u kapelicu, uklanjanja svetohraništa iz kapelice i krađe ciborija s posvećenim hostijama“.

Dio hostija, prema riječima župnika, „ostavljen  je u oskvrnutom svetohraništu na zemlju u blizinu kapelice“. Jučer poslijepodne župnik i župna zajednica održali su čin zadovoljštine zbog oskvrnuća kapelice. Nakon toga je uslijedilo slavlje svete mise.

Vandali su dio hostija ostavili u oskvrnutom svetohraništu.

Na Facebook stranici župe, uz fotografiju oskvrnutog svetohraništa, stoji: „Mogu nam pokušati oskvrnuti crkve, razbijati slike, ali naša vjera uvijek ostaje u Isusa Krista koji je stvorio nebo i zemlju. I dalje ćemo častiti Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu“.

Ovo oskvrnuće samo je jedno od petsto napada koje je Katolička crkva pretrpjela u posljednjih pet godina pod diktaturom predsjednika Daniela Ortege! Potrebno je da molimo za katolike u Nikaragvi!

Isto tako podsjećamo naše čitatelje da se nalazimo u Marijinom mjesecu – svibnju. Preporučujemo im za duhovno štivo knjigu „Fatima – poruka tragedije ili nade?”. Knjigu je napisao poznati mariolog Antonio A. Borelli u vrlo pristupačnom načinu pisanja, i u njoj ćete pronaći cjelovitu obradu fatimske poruke, nadopunjenu nakon objave Treće fatimske tajne.

Knjigu naručite na našoj stranici: fatima.hr

Gospo Fatimska, moli za nas!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...