Nedjelja, 28. travnja 2024.

Mural posvećen poznatom hrvatskom blaženiku krasi ulaz u Bestovje

Stanovnici i posjetitelji Zagreba svjedoče posljednjih mjeseci opsesiji Možemovaca da centar grada, koji bi prema zelenim aktivistima trebao biti pješačka zona, unakaze kičastim muralima krajnje upitne umjetničke kvalitete. Ali nije problem samo što se asfalt centra grada uništava kičastim škrabotinama, nego jadni ljevičarsko-zeleni aktivisti ne znaju da mural (lat. murus – zid) ne može biti na podu nego treba biti na zidu.

Ipak, postoje u Zagrebu i okolici grada primjeri murala koji su itekako privlačni promatračima i šalju snažnu poruku. Jedan takav mural je na ulazu u naselje Bestovje. Ispod nadvožnjaka Bestovje, točnije pored ulice dr. Franje Tuđmana, nalazi se mural bl. Alojzija Stepinca, što nije neočekivano s obzirom da u Bestovju postoji župa bl. Alojzija Stepinca.

Mural koji prikazuje kardinala Stepinca napravljen je u crno-bijeloj tehnici, a pored murala napisana je snažna misao koja pokazuje ljubav kardinala Stepinca prema Bogu i hrvatskom narodu: „Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti“.

Ako Vas put nanese u Bestovje, onda odvojite trenutak vremena da vidite ovaj prekrasan mural!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...