Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Radikalni muslimani i dalje prijete izravnom potomku Muhameda zbog obraćenja na katoličanstvo

Muslimani vjeruju da veliki broj ljudi potječe od poslanika Muhameda. Takve ljude u islamskoj religiji nazivaju sejjidima, a oslovljava ih se s titulom šejh. Jedan od takvih muslimana bio je Iračanin Mohammed al-Sayid al-Musawii, međutim napustio je život uglednog muslimana radi Krista. Obratio se, krstio i danas je poznatiji kao Joseph Fadelle.

Tijekom služenja vojnog roka, Muhamed, mladi musliman upoznao je kolegu vojnika kršćanina. Muhamed je tada pokušao obratiti kolegu, ali on je taj koji biva čudesno obraćen.

U islamu je promjena vjere zločin, a Muhamedova obitelj činila je sve moguće u pokušaju njegova odbacivanja kršćanstva. Bio je pretučen, zatvoren, mučen, čak su ga i ustrijelili, ali je Muhamed ostao čvrst u svojoj želji za nasljedovanjem Krista. Svoje svjedočanstvo iznio je u knjizi „The Price to Pay“ („Cijena obraćenja“).

U razgovoru s novinskom agencijom ACI Prensa podsjetio je novinara na svoje podrijetlo, ali i činjenicu da ga se njegova obitelj odrekla nakon obraćenja na katoličanstvo i krštenja 2000. godine. Njegovu roditelji tražili su za njega zatvorsku kaznu zbog promjene vjere.

Prema islamu, tj. Kuranu, što je potvrdio i Fadelle, dopušteno je muslimanima ubiti otpadnika koji je prešao na drugu vjeru. I sam Fadelle se podsjetio pokušaja njegova strica Karima da ga ubije.

Međutim, „Bog me spasio i zbog njega sam ovdje, govorim i svjedočim”, unatoč stalnoj opasnosti islamskih ekstremista koji mu još uvijek prijete. Fadelleu Isus i Djevica daju mir i spokoj usred nedaća i neizvjesnosti: „Zaljubio sam se u Isusa Krista i, štoviše, i On voli mene“.

Na kraju intervjua Fadelle je pozvao vjernike da se njihova vjera ne svede samo na molitvu u crkvi ili pridržavanje pravila nedjeljne mise. „Dublja odgovornost je pomoći, podržati sve ostale. Svaki katolik ima obvezu davanja i pružanja pomoći. No, to nije nužno davanje novca”, rekao je, već „molitva za druge“, zaključuje Fadelle.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...