Utorak, 28. svibnja 2024.

Od ulice do svetosti: Kako salezijanci u oratoriju pomažu mladima?

U mjesecu kada obilježavamo blagdan svetog Ivana Bosca, Salesiana posvećuje susret Salesianinih odgojnih večeri jednoj od najvećih don Boscovih ostavština – oratoriju. Susret će se održati prvi dan trodnevnice sv. Ivanu Boscu, u ponedjeljak 29. siječnja 2024. u 20 sati u dvorani don Petra Šimića pored crkve Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

U Hrvatskoj pri salezijanskim župama djeluje nekoliko oratorija (Jarun, Knežija, Rijeka, Split…), a u svakom od njih ima mjesta za svaku mladu osobu. O tome kako oratorij mijenja život mladih govorit će svećenici salezijanci don Mario Bobić, voditelj oratorija na Knežiji, don Tomislav Lukač, voditelj oratorija na Jarunu, don Mihovil Kurkut, voditelj oratorija u Rijeci i psihologinja Sanda Smoljo-Dobrovoljski. Posebno će se osvrnuti na probleme sve veće otuđenosti, usamljenosti i zatvorenosti mladih, vršnjačkog utjecaja i posljedica koje i pozitivni i negativni utjecaji mogu imati na svaku mladu osobu.

Kroz stvarne primjere iz života mladih don Tomislav Lukač, don Mario Bobić i don Mihovil Kurkut posvjedočit će koliko je oratorij važan za mlade, njihove obitelji i zajednicu, a psihologinja Smoljo-Dobrovoljski govorit će o važnosti oratorija i salezijanske pedagogije za razvoj djece i mladih.

Ulaz na događaj je besplatan, a na susret su dobrodošli svi mladi, roditelji, odgajatelji i svi zainteresirani za rad salezijanaca.

Više informacija dostupno je na web-stranici Salesiane i službenom Facebook događaju.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...