Srijeda, 24. travnja 2024.

Građanski odgoj? Ne, hvala

Dakako da zeleno-crveni revolucionari koji vladaju Zagrebom, ne gube vrijeme na teme na kojima su dobili izbore (komunalije, obnova grada itd.). Ideologija i kulturološka indoktrinacija ljevici je, ipak, iznad svega drugoga. Prenosimo komentar dr. Vice Batarela na najave gradonačelnika Tomaševića o uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja u osnovne škole u gradu Zagrebu.

„I tako ispada da je među prvim koracima Tomaševića i ekipe u gradu koji ima hrpu problema i nedostataka (i smeća): ‘građanski’ odgoj!? To je zapravo njihova prava agenda, žele doći do naše djece (a konzervativci imaju djecu) i s našim ih poreznim novcem indoktrinirati. Stara marksistička taktika.

Što država, to jest grad ima učiti moju djecu o tome kako će se kao gađani ponašati? O političkim, društvenim i vjerskim temama uči su kod kuće u krugu obitelji i prijatelja. I građanske aktivnosti i organizacije stvaraju se slobodno i spontano bez upliva države i grada.

Tomašević bi trebao ostaviti malo po strani Marxa, Gramscija, de Beauvoir, Judith Butler, itd. i pročitat, za promjenu, De Tocquevillea, Edmund Burkea, Russela Kirka i Rogera Scrutona.

(Komunistička) država je u cijeloj istočnoj Europi uništila povjerenje među ljudima. Ta država, “nanny state” (država dadilja), nema što ‘odgajati’ našu djecu. Ponavljam: to su NAŠA djeca. Dosta s tim eksperimentima.

Odgoj, opći, domoljubni i društveni odgoj (oni ga zovu “građanski”) mi ćemo obavljati doma s vrjednotama i svjetonazorima koje MI, kao roditelji, želimo podučavati. Tomaševiću, ti i tebi sličnima poručujem: što dalje od naše djece, bavi se s drugim važnim gradskim temama, jer ti ovo neće proći.”

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...