Četvrtak, 18. travnja 2024.

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov ‘Muzemo’, vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji.

Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju se vrijednosti obitelji, katoličanstva, domoljublja, spolnosti, muško-ženske razlike i njihovo nadopunjavanje i temeljno ljudsko pravo: pravo na život.

Djecu treba zaštititi od ove nove “građanske religije” jer mi smo, kao roditelji, njihovi prvi i najvažniji odgojitelji.
Stoga, ako imate djecu u (zagrebačkim) školama, nemojte davati ni potpisivati SUGLASNOSTI za izvannastavnu aktivnost koja se odnosi na “građanski odgoj”.

Evo nekih indoktrinacijskih primjera iz riječkog priručnika:

❌ Obitelj više nisu mama, tata i djeca

“Postoje i obitelji koje čine dvije mame ili dvojice tata i njihova djeca.” (priručnik za 7.-8. r., poglavlje “Ovo su naše obitelji”)

❌ Katolička vjera uopće se ne spominje

U poglavlju “(NE) vjerovati je OK” stoji da su sve religije iste, uz citat: “posjetite crkvu, džamiju, sinagogu. Usporedite ih.” (priručnik za 7.-8. r.).

🚫 Pravo na život – ne postoji

Nema spomena jednog od najvećih pokreta u Hrvatskoj – “pokreta za život” ni nerođene djece

❌ Rodna teorija – opet

“Spol i spolne razlike odnose se na ono što biološki razlikuje djevojčice i dječake. Rod i rodne razlike na ono to kako društvo gleda na položaj djevojčica i dječaka” (priručnik za 5.-6. r.)

❌ Domoljublje i hrvatstvo

Nema ni spomena domovine, Hrvatske, Hrvata…

🌈 Suradnja s lijevim, protuhrvatskim, homoseksualnim i drugim agresivnim skupinama i pojedincima, kao što su: Gong, B.aB.e, Centar za mirovne studije, Forum za slobodu odgoja, Centar za građansku hrabrost, Dugine obitelji, Lezbijska organizacija Rijeka, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Documenta, Zagreb Pride, Ženska soba…

Cijeli popis.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...