Četvrtak, 18. travnja 2024.

Korona nelogičnosti: Oni nas prisiljavaju za naše dobro!

U javnome diskursu dominantan je narativ o necijepljenima kao širiteljima zaraze ili – da upotrijebimo najradikalnije izričaje – bioteroristima.
Sama činjenica da se necijepljeni od nedavno moraju testirati ruši prethodnu tezu. S druge strane, iako se cijepljeni također mogu zaraziti i prenositi zarazu (ovo je činjenica koja ruši sve argumente u korist obveznoga cijepljenja) oni se ne moraju testirati i o njima se ne govori kao o širiteljima zaraze.
U korijenu takvih kontradiktornosti samo je jedan cilj: iako je pokazano da je cjepivo upitne djelotvornosti, cilj je prisiliti sve da se cijepe. Unatoč tome što cjepivom – o tome postoji konsenzus čak i u mainstream znanstvenoj zajednici – možemo zaštititi samo sebe ako vjerujemo u njegovu djelotvornost.
Oni nas prisiljavaju za naše dobro!
Nije li to već viđeno u Europi u nekim drugim vremenima kojih se danas nerado sjećamo?
Ipak, zadnjih se dana mijenja medijski narativ pa tako i u strogo kontroliranim mainstream medijima može čitati o tome kako pacijenti s potvrdama donose virus i kako će se možda ići i prema testiranju cijepljenih (što je teško logistički provedivo i što bi potvrde, koja udaraju na elementarna ljudska prava, do kraja učinilo besmislenim).
Cijepljeni se mogu zaraziti, ali su sigurniji od težih slučajeva zaraze koji podrazumijevaju hospitalizaciju. Ovo je krajnji argument zagovornika cjepiva kad se razotkriju sve druge nelogičnosti.
Međutim, ni ovo očito nije pravilo budući da francuske novine „Le Figaro“ pred nekoliko dana donose članak simptomatična naslova: „Covid-19: je li normalno da sada u bolnici ima više cijepljenih nego necijepljenih?“ (izvor)
Izvor je francusko Ministarstvo zdravstva.
Ako se cijepljeni mogu zaraziti i ako također završavaju u bolnici s težom kliničkom slikom koji argument se može navesti u prilog obveznoga cijepljenja?
Željno čekamo odgovor na ovo pitanje!
Ili je od racionalnoga objašnjenja ipak jednostavnije kritičare obveznog cjepiva proglasiti slabićima, parazitima ili poluinteligentima koji ne vjeruju u znanost, zar ne?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...