Subota, 20. travnja 2024.

Demografska propast (pre)Staroga kontinenta: ‘To više ne će biti Europa’

„Ako se nastavimo ovim trendom rađati i umirati Europa će predstavljati samo četiri posto svjetskog stanovništva, što je zabrinjavajuće”, izjavila je za Hinu potpredsjednica Europske komisije za demografiju Šuica.

Na zabrinjavajuće demografske trendove upozorio je u listopadu 2019. godine i tadašnji predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

On je tada istaknuo Europa slabi demografski, ekonomski i politički. „Mi smo najmanji kontinent. Većina Europljana to uopće ne zna. Mi smo vrlo mali, kao europski kontinent“, rekao je tada i dodao: „Mi izumiremo. Nećemo nestati, ali bit će nas sve manje. Na početku 20. stoljeća Europljani su činili 20 posto svjetske populacije. Na kraju ovog stoljeća Europljani će činiti samo 4 %. Europljani će izgubiti i ekonomsku moć i za nekoliko godina niti jedna europske zemalja ne će biti članica Grupe sedam najrazvijenijih“.

I, kako EU namjerava doskočiti demografskim problemima?

Čini se tako što tzv. LGBT vrijednosti proglašava temeljnim vrijednostima Europske unije, a Poljsku se sankcionira zbog zakona koji zabranjuje abortus.

Crni demografski trendovi direktna su posljedica kulture smrti unutar koje se djeca shvaćaju kao teret.

Jedan od simptoma kulture smrti je i posvemašnja dekadencija koja se najjasnije izražava u tome što se zelotski brani ideologije koje nisu spojive sa zdravim razumom.

Najbolji je primjer genderistička ideologija koja briše biološke i antropološke razlike između muškarca i žene.

Druga strana medalje je nedostatak radne snage u EU koji se kompenzira kroz uvoz afroazijskog stanovništva u Europu. U mnogim državama već danas postoje šerijatska geta, tj. no go zone u koje više ni policija ne može ući. Ti su dijelovi Europe već danas u identitetskom smislu Bliski istok.

Douglas Murray u knjizi „Čudna smrt Europe“ iznosi sljedeće zlokugo predviđanje: „Do sredine ovoga stoljeća Kina će vjerojatno i dalje izgledati kao Kina, Rusija kao Rusija, istočna Europa kao istočna Europa, a zapadna Europa će u najboljem slučaju nalikovati velikim Ujedinjenim narodima. Mnogima će biti drago zbog toga i naravno da će takva Europa imati svojih draži. Sasvim sigurno neće baš sve u njoj biti katastrofa. Mnogi će sa zadovoljstvom živjeti u takvoj Europi. Nastavit će, barem neko vrijeme uživati u jeftinim uslugama jer će se došljaci s onima koji su već ovdje natjecati tko će raditi za što manje novca. Doći će do beskonačnoga priljeva novih susjeda i novih radnika, zbog čega će se voditi mnogi zanimljivi razgovori. Mjesto na kojem će se internacionalni gradovi razviti u nešto nalik na internacionalne zemlje bit će mnogo toga. Ali neće više biti Europa“.

Je li to budućnost Europske unije, pa tako iz Hrvatske (gdje je također krenula supstitucija stanovništva) ili je budućnost u povratku kulturi života i kršćanskim vrijednostima?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...